Overslaan en naar de inhoud gaan

voor wie?

Je hebt een bachelor- of masterdiploma lichamelijke opvoeding of bewegingswetenschappen/kinesitherapie of een ander bachelor- of masterdiploma en je bent sterk geïnteresseerd in sportmanagement? Je wil je talenten als (sport)manager ontwikkelen?  Onze gastdocenten met jarenlange ervaring in het werkveld staan klaar om hun expertise met je te delen en je een intens jaar te bezorgen.

Na deze banaba kan je je met een stevige voorsprong op de sportmarkt 'smijten',  helemaal klaar voor een beleidsondersteunende, strategische of people management functie. Je kan  aan de slag als beleidsmedewerker in een grote sportclub of federatie, coördinator van sportsponsoring,  event- of projectmanager in een commerciële sportorganisatie, beleidsmedewerker op een sportdienst, marketing- of communicatiemedewerker in een non-profit of commerciële sportorganisatie.

Bovendien is een masterdiploma binnen handbereik bij een van onze partners in UK of USA.

“Het was me een hele uitdaging, zo voor de eerste keer echt in het werkveld aan de slag te gaan. Werd er van dag één bekeken als volwaardig teamlid. Superleuk! Toffe collega’s. Het werk was zeer intens maar flexibel én combineerbaar met mijn sportieve hobby’s. Niet onbelangrijk in mijn geval. Het geeft dan ook een supergoed gevoel dat de resultaten van mijn project echt een meerwaarde voor hen betekenden."

Lukas Van Assche

"Een  doelgerichte opleiding waarbij de lessen gegeven worden door externe professionals. Deze  experten werken al jaren in de sector en brengen hun kennis en expertise over. Je leert veel op korte tijd en op een heel praktijkgerichte manier"

Studenten 2016-2017

studieprogramma 2017-2018

Klik hier voor meer details van het studieprogramma

junior consulting project

Om je kennis meteen in praktijk om te zetten, werk je in het tweede semester 17 weken als ‘junior consultant’ aan een project in binnen- of buitenland. Je gaat aan de slag bij een van onze partnerbedrijven of je komt zelf met een voorstel. Bij de uitvoering van je project krijg je ondersteuning van  je persoonlijke UCLL projectbegeleider en je coach in ons partnerbedrijf

"Als operationeel directeur van S&R Group ben ik blij met het initiatief van UCLL om een Banaba met traject sportmanagement te organiseren. Enerzijds ben ik als werkgever blij om jonge mensen kansen te geven en zich in een professionele omgeving te laten ontwikkelen. Anderzijds zie ik zowel voor de overheid als voor de privésector het voordeel dat deze jonge mensen reeds afgestudeerd zijn en dus al heel wat bagage hebben meegekregen. Na één jaar samenwerking ben ik uiterst tevreden met het resultaat en het niveau. Ik stap volgend jaar zeker terug in.”

Diederik van Briel, voormalig directeur sportdienst Stad Leuven en huidig directeur Sport Vlaanderen

nog vragen?

Mail Sofie Guns, modulemanager Sportmanagement.