Overslaan en naar de inhoud gaan

Stages in Brazilië gaan door in Tocantins (Centraal Brazilië) en in het  Noord-Oosten  (kustregio Ceara), dit in de schoot van lokale gemeenschappen, volksbuurten of Favela’s  binnen een grootstad,  projecten gericht op jongereneducatie en gemeenschapsvorming in lokale Braziliaanse steden maar ook afgelegen dorpsgemeenschappen in natuurgebieden.  

In de regio Ceara zijn geëngageerde studenten welkom om aan de slag te gaan bij specifieke lokale projecten. Dit betreft profielen zoals sociaal werkers, orthopedagogen en SRW-ers,  leerkrachten en verpleegkundigen, journalisten en studenten communicatie wetenschappen.  Ook studenten met een diploma internationale politiek, sociologie, economie of management zijn goed inzetbaar in Ceara.  Solidaire economie, mensenrechten, duurzame ontwikkeling,  preventieve gezondheidszorg, armoede bestrijding en jongeren educatie zijn concrete domeinen waarop onze lokale Zuid partners  in Ceara zich richten.

In Tocantins kunnen kinesitherapeuten, orthopedagogen, ergotherapeuten, communicatiewetenschappers en sociaal werkers aan de slag.  Dit in verschillende projecten in de sector van de gezondheidszorg, buitenschoolse (kunst)educatieve projecten en een organisatie die werkt met kinderen en jongeren met een beperking. Een NGO die o.m. een landbouwschool behartigt, is ook bereid om landbouw- en bio- ingenieurs te ontvangen, zowel als jongeren die interesse hebben in de (sociale) beweging van boeren zonder land. 

Landbouwingenieurs, biologen en natuurkundigen: ook in een dorp met een landbouwproject in Nicaragua zijn ze meer dan welkom. Daarnaast zijn sociaal werkers, verpleegkundigen en apothekers meer dan nodig in verschillende organisaties in de buurt van Esteli. Ook journalisten, communicatiewetenschappers en sociaal werkers kunnen er hun tanden zetten in voorlichtingsprogramma’s over o.m. machismo. In dezelfde regio is er ook nood aan leerkrachten, psychologen, ergotherapeuten en verpleegkundigen.

Vanaf het academiejaar 2017-2018 bieden we ook stageplaatsen aan in Paraguay.