Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat School voor Allen
Postgraduaat

U bent hier

Inclusief onderwijs en brede leerzorg zijn steeds meer aanwezig in het basis- en secundair onderwijs in Vlaanderen. Nu ook het M-decreet verder wordt uitgerold, dat het landschap van zorg t.a.v. leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften wil vernieuwen, vergroot opnieuw de nood aan professionalisering rond diversiteit en inclusie. Het Postgraduaat 'School voor allen' wil een antwoord bieden op deze vraag. In een traject van 5 lesmodules en 1 praktijkmodule (samen 20 studiepunten) versterk je je basis om diversiteit op school- en klasniveau te integreren.
 

Vraag je je af hoe je een schoolklimaat schept waarin iedereen welkom is? Hoe je een team kunt ondersteunen bij de toenemende diversiteit op school? Hoe je kwetsbare leerlingen voldoende weerbaarheid kunt bieden? Hoe je een diverse leerlingengroep kunt laten samen leren? Dan is deze opleiding iets voor jou. GON-leerkrachten, zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders, directies en lerarenteams, maar ook ondersteunende therapeuten en assistenten, zijn welkom. Dat geldt ook voor pas afgestudeerde leerkrachten, bachelors orthopedagogie of logopedie.

Heb je al een lerarendiploma buitengewoon onderwijs of zorg (banaba), bachelor orthopedagogie of logopedie? Dan kom je in aanmerking voor vrijstelling van de module specifieke doelgroepen.