Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom jij als ouder naar de UCLL-infodag moet komen

U bent hier

7 redenen waarom jij als ouder naar de UCLL-infodag moet komen

“Halleluja, die van ons is bijna het huis uit!” Of toch eerder een opkomend legenest-syndroom? Hoe je ook omgaat met het feit dat jouw zoon of dochter binnenkort naar het hoger onderwijs vertrekt, je goed informeren is een must. Je bent als ouder dan ook zeer welkom op onze infodag.
 

1. Verken de campus waarin jouw zoon of dochter terechtkomt

Zijn jullie ook het type ouder dat op de eerste lesdag een berichtje stuurt met de vraag eens een fotootje te nemen, “zodat wij ook eens weten hoe het er daar uitziet”? Hoeft niet, je kan het gewoon met eigen ogen zien! Op de infodag mag je vrijuit op verkenning komen.
 

2. Ontdek waarom UCLL één van de meest kwalitatieve hogescholen is

Niet om te stoefen, maar wij hier bij UCLL gaan prat op kwaliteit. Ook voor jou is het wellicht van belang dat je zoon of dochter terechtkomt in de best mogelijke studie-omgeving. Kunnen we je daarvan overtuigen met ons uitstekende NVAO-rapport en -certificaat? Of ben je onder de indruk van onze associatie met de KULeuven? Ter plaatse lichten we graag verder toe waarom wij aan ál je kwaliteitseisen voldoen. 
 

3. Maak kennis met onze uitgebreide studentenbegeleiding

Loslaten is altijd een beetje lastig, maar na kennisgemaakt te hebben met onze uitstekende studentenbegeleiding zal je ongetwijfeld op twee oren kunnen slapen. Zo werken we met FIND-software (op basis van een vragenlijst) die ervoor zorgt dat er altijd persoonlijk contact, opvolging en interactie mogelijk is tussen de studenten en hun begeleiders. We stellen bovendien een stel supertoffe studiecoaches beschikbaar én doen aan individuele trajectbegeleiding. Je dochter of zoon is hier in goede handen!
 

4. Praat persoonlijk met lectoren over hun onderwijsmethoden

De infodag is je uitgelezen kans om face-to-face een praatje te slaan met de toekomstige lectoren van je dochter of zoon. Stel gerust al je vragen: zij doen niet liever dan het over hun fan-tast-ische onderwijsmethoden hebben. ;-)
 

5. Bekijk alvast het financiële plaatje door met begeleiders samen te zitten

Ook niet onbelangrijk: wakostdahier? Daarom is het zeker nuttig om langs te komen en je hierover te informeren. Onze begeleiders helpen je graag om het financiële bos door de bomen te blijven zien. 
 

6. Ontdek de kansen van je zoon of dochter op de arbeidsmarkt

Je wilt dat je kind zijn of haar passie volgt, maar tegelijkertijd knaagt toch die onzekerheid: gaat er wel werk te vinden zijn met dit diploma? Tijdens je bezoek leg je samen met ons de link van opleiding tot carrièrekansen. Geloof ons, er zijn genoeg opties!
 

7. Laat je verrassen door onze Moving Minds!

UCLL zet al jaren in op de “Moving Minds” visie en dat betekent vooral veel vernieuwing, fun en zorgen met straffe onderzoeksprojecten dat we de wereld beter maken. Hoogdravend? Niet als het klopt! Ontdek alvast enkele getuigenissen via deze link
 
Je ziet het: UCLL heeft heel wat troeven in huis om eens van dichterbij te komen ontdekken samen met je bijna-studentikoze kroost. We hopen je dan ook op onze campus te mogen ontvangen. Tot dan?