Overslaan en naar de inhoud gaan

waarom jij (ja, jij!) naar de infodag moet komen

U bent hier

6 redenen waarom jij (ja, jij!) naar de infodag moet komen

Net zoals je die Zalando-aankoop thuis direct gaat passen op je kamer, moet je ook je keuze qua hoger onderwijs best even uitproberen voor het écht zover is. Even langskomen kan al veel van je twijfels, vragen en bezorgdheden wegwerken. Tijdens de infodag is onze hele hogeschool jouw “paskamer”! 
 

1. Ontdek de campus en de leslokalen waar jij straks zit

Als de middelbare school een dorp is, dan is onze campus een metropool! Verschillende gebouwen, pleintjes en eetruimtes zorgen voor een bruisend geheel. Loop alvast even rond op je toekomstige school en waan je al een béétje UCLL-student. En, hoe voelt dat?
 

2. Vergelijk verschillende opleidingen

Nog een beetje aan het twijfelen? Geen paniek, da’s normaal. Door ter plaatse verschillende opleidingen te vergelijken en je verder te verdiepen in de lespakketten en opleidingsstijl, zie je hopelijk spoedig het licht aan het einde van de keuzetunnel. You got this!
 

3. Spreek met je toekomstige lectoren

Van leerkrachten naar lectoren: nog zoiets dat verandert wanneer je het middelbaar onderwijs inruilt voor je favoriete hogeschool. Wees gerust, je hebt niets van hen te vrezen. Sla een babbeltje en laat je inspireren door de passie voor hun vak.
 

4. Leer meer over je beroepsmogelijkheden

Je kent het: je gaat op bezoek bij de bomma en ze vraagt naar je studiekeuze. En dan vooral: “Wat voor beroep kan je daarmee uitoefenen?” Geef curieuze grootouders lik op stuk en leer meer over de kansen die jouw diploma biedt op de jobmarkt. 
 

5. Maak gebruik van de infodag om de omgeving van de campus te verkennen

Verder studeren, da’s ook je vleugels uitslaan in een nieuwe omgeving. Waar kan je terecht voor een snelle hap? Waar gaan alle studenten op stap? Combineer je bezoek aan de infodag met een kleine ontdekkingstocht en ontdek het bruisende studentenleven!
 

6. Laat je verrassen door onze Moving Minds!

UCLL zet al jaren in op de “Moving Minds” visie en dat betekent vooral veel vernieuwing, fun en zorgen met straffe onderzoeksprojecten dat we de wereld beter maken. Hoogdravend? Niet als het klopt! Ontdek enkele getuigenissen via deze link

TLDNR (too long did not read)? Zet de infodag in je agenda en kom (met of zonder je ouders) langs op de UCLL-campus die je het meeste aanspreekt. Dan zal je snel genoeg ontdekken of je ons naar links of rechts wilt swipen als kanshebber voor je verdere studies!