Overslaan en naar de inhoud gaan

Techniek 4 Girls & Boys

U bent hier

Wat?

Techniek4Girls

Zit je in het 5e of 6e leerjaar en wil je iedereen tonen dat je twee rechterhanden hebt? Kom dan naar het techniekatelier ‘Techniek for Girls & Boys’ bij UC Leuven-Limburg. Je hoeft niks van techniek te kennen, je moet alleen enthousiast zijn om het te willen lezen. Onder begeleiding van studenten Techniek van de lerarenopleiding secundair onderwijs leer je de basistechnieken van hout-, kunststof- en metaalbewerking en elektriciteit. Je maakt zelf mooie en praktische werkstukjes, waarop anderen stikjaloers zullen zijn :-).

Het Girls-atelier is enkel voor meisjes en wordt door vrouwen begeleid; het Boys-atelier is enkel voor jongens en wordt door mannen begeleid.

Bekijk foto's van vorig jaar!

Waarom?

(informatie voor de ouders)

Vlaanderen telt te weinig goede technici. Eén van de oorzaken is dat jonge kinderen over het algemeen thuis weinig met techniek in contact komen. Meisjes wellicht nog minder dan jongens.

In ons techniekatelier leren jonge kinderen met verschillende gereedschappen en materialen omgaan en maken ze leuke bruikbare werkstukjes. Daardoor krijgen ze een eerste technische knowhow, die een aanzet kan zijn om hun interesse in techniek verder aan te wakkeren. Een werkzekere toekomst ligt alleszins voor hen open!

Vroeger stond het atelier enkel voor meisjes open, maar op algemene vraag startten we ook met een Boys-atelier, dat meteen veel succes oogstte!

Waar & wanneer?

Techniek4Girls2

UC Leuven-Limburg
Campus Diepenbeek
Agoralaan Gebouw B bus 4 (Blok R)
3590 Diepenbeek
Lokaal R0.14 (vaklokaal Techniek)

Meer informatie over de campus.

Er worden twee reeksen van acht sessies ingericht, telkens op woensdagnamiddag

  • Reeks 1 van 13.30 tot 15.30 u.
  • Reeks 2 van 16.00 tot 18.00 u.

De data zijn

  • Woensdag 30 januari 2019
  • Woensdag 6, 13, 20 en 27 februari 2019
  • Woensdag 13, 20 en 27 maart 2019

De laatste sessie van 27 maart sluiten we op een leuke manier af en dan mag je iemand meebrengen (mama, papa, grote zus, broer, oma, opa, tante, nonkel …)

Prijs & inschrijven?

Techniek4Boys

Deelnemen aan het volledige techniekatelier (8 sessies van 2 uur, materiaal, drankje en versnapering per sessie en verzekering inbegrepen), kost 45 euro per deelnemer.

Wacht niet te lang met inschrijven, want er kunnen maximum 15 jongens of meisjes per reeks meedoen!

Schrijf je in

Vragen & meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie? 
Neem contact op per mail via navorming.ler [at] ucll.be of bel naar 011/180 460 of 011/180 542. 

Download de flyer