Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanbod voor scholen

U bent hier

Techniek- en wetenschapsacademie

LIMBURG

Sinds de oprichting van de Techniek- en WetenschapsAcademie UCLL (TWA) in Greenville (Houthalen-Helchteren) is er sprake van een enorm succes en een grote toestroom naar allerlei initiatieven die genomen werden.  Er werden al meer dan 80000 inschrijvingen genoteerd voor het volgen van een workshop. Wil jij ook echt STEM beleven, in schools verband of in de vrije tijd, in Houthalen of op eigen locatie, kan je dus best tijdig reserveren.

Typische vrijetijdsactiviteiten krijgen een leerrijke plaats tijdens de invulling van workshops voor verjaardagen en vakantiekampen, maar ook naschoolse activiteiten krijgen een actieve rol naast initiatieven als sport en cultuur.

Voor scholen wil de TWA iets extra doen. Elke workshop kan aangevuld worden met mogelijke opdrachten in de klas voor of na de workshop(s). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het aanbod volledig in de klas uit te rollen. Dit kan door ondersteuning van één van de lesgevers van de TWA in jullie school.

De TWA breidt zijn aanbod voortdurend uit met nieuwe materialen/workshops zodat er voldoende uitdaging tot vernieuwing blijft. Om de keuze van workshop eenvoudiger te maken zal er een leerlijn zichtbaar gemaakt worden per leeftijd.

Techniek- en wetenschapsacademie regio Limburg

 

LEUVEN

De Techniek- en WetenschapsAcademie Vlaams-Brabant wil kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar warm maken voor STE(A)M via een ruim aanbod aan activiteiten. Robots programmeren, alles over drones, computergames ontwerpen, 3D-printing, techniek- en elektriciteitsprojecten, wetenschappelijke voedingsworkshops, materiaalkennis en technieken voor handwerk, en nog zo veel meer. Scholen kunnen overdag bij ons terecht voor klasworkshops en studiedagen. Voor particulieren zijn er naschoolse workshopreeksen, vakantiekampen en verjaardagsfeestjes. Al onze activiteiten zijn ook degelijk wetenschappelijk en pedagogisch onderbouwd: kinderen leren op een ludieke manier a.d.h.v. onderzoekend leren, krijgen de nodige uitleg over de wetenschappelijke onderbouw, en doen tegelijk ook nog eens een succeservaring op. We streven ernaar om zo veel mogelijk kinderen én leerkrachten de overstap van een ‘fixed’ naar een ‘growth’ mindset te laten maken. De focus ligt niet op het eindproduct, maar op het proces. “Ik kan dit (NOG niet)!”

Techniek- en wetenschapsacademie regio Vlaams-Brabant