Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat ERP (SAP)
Werken en studeren
Postgraduaat

U bent hier

postgraduaat ERP (SAP)

 

download onze flyer rechtstreeks!

 

iets voor jou?

Eénjarige avondopleiding, afstandsonderwijs (blended learning) in het Engels mogelijk.

Bijna twee derde van alle Belgische bedrijven en organisaties met minimaal vijftig medewerkers gebruikt een ERP-softwarepakket. Hierbij is SAP marktleider in België. Bij multinationals ligt het ERP-gebruik op 87 procent. In dat segment komt de positie van SAP het meest nadrukkelijk naar voren, met bijna 70 procent marktaandeel in ons land. Dit gegeven toont de grote behoefte aan van medewerkers die de SAP-software grondig moeten beheersen.

Heb je reeds een grondige IT-kennis of interesse of werk je in de sector als SAP key-user of business analist of process analist, heb je ambities op dit vlak? Dan is deze avondopleiding,  die je kan combineren met je job, zeker wat voor jou!

waarom kiezen voor het postgraduaat erp (sap)?

 • je volgt les op maandagavond  op de campus of  je kiest voor een traject op afstand
 • studiemateriaal: je kan van thuis uit werken in SAP in een oefenbedrijf en krijgt de noeken van de TS410 en de keuzemodule in het tweede semester ter beschikking gesteld.
 • alle opleidingsonderdelen worden gedoceerd door experts uit de bedrijfswereld.
 • de opleiding wordt zeer praktijkgericht ingevuld
 • de opleiding wordt jaarlijks geëvalueerd
 • je kan de opleidingsonderdelen modulair volgen
 •  ruime mogelijkheden op de arbeidsmarkt
 • je kan betalen met de KMO-portefeuille  (erkenningsnummer: DV.O103479) én het Vlaams Opleidingsverlof en  Betaald educatief verlof Brussel krijgen.

opleidingsprogramma 2021-2022

Module 1 Studiepunten Semester
SAP S/4HANA Integrated Business Processes 20 1
Module 2: je kiest 1 SAP module van de 4    

SAP Module naar keuze:

 • SAP Key User
 • Sales and Distribution (SD)
 • Financial Accounting (FI)
 • Material Management (MM) 
20 2
Totaal aantal studiepunten
40  

 

Module 1S/4HANA Integrated Business Processes, biedt je de kennis en vaardigheden van een basisconsultant SAP. De leerstof wordt gedoceerd door experten uit het werkveld, SAP-consultants. Dankzij een contract met een SAP-hosting universiteit kan je als student, zelfs van thuis uit, in het programma SAP oefenen in een oefenbedrijf.

Eén van de doelstellingen van de leeractiviteiten is je inzicht  geven in de bedrijfsprocessen over de verschillende departementen van een onderneming of een organisatie, de opbouw en de toepassing ervan binnen de SAP oplossing tot uitvoering te brengen. 

Bovenop het UCLL examen  zal je bij SAP zelf, door te slagen op het examen TS410, het certificaat van basisconsultant SAP bekomen. Met deze certificatie op je cv kan je aankloppen bij consulting bureaus of je carrière starten in een bedrijfsafdeling verantwoordelijk voor ERP.

In Module 2  via begeleide zelfstudie met coaching van een SAP-consultant neem je de aangeleverde leerstof door. Na deze begeleide zelfstudie ben je klaar voor een officieel examen met certificatie bij SAP.

In deze tabel vind je meer details over het programma, dat aangevuld wordt met enkele presentaties in verband met de nieuwste technologieën binnen SAP.

de weg naar jouw droomjob

Je zal meteen een meerwaarde betekenen in bedrijven die SAP gebruiken of willen implementeren.  Er is immers een grote vraag naar gemotiveerde mensen die zich willen verdiepen in SAP. 

De opleiding biedt brede tewerkstellingsmogelijkheden.  Je kan zowel intern in een bedrijf als extern (consulting) terecht.  Misschien start je op termijn zelf je eigen consultingbureau. Ook SAP key-users, SAP process analisten en andere SAP medewerkers zullen dankzij deze opleiding hun kennis en competenties verbeteren en klaar zijn voor een boeiende en gevarieerde job.

SAP biedt je de mogelijkheid om waar ook ter wereld in een uitdagende en dynamische job te werken.  Er is hier plaats voor zowel functionele als technische profielen al naargelang je interesses en wees er maar zeker van, in SAP ben je nooit uitgeleerd.  Er is altijd wel iets nieuws te beleven.  Bovendien bereidt deze studie je voor op een officiële SAP certificatie, een gegeerd certificaat bij startende consultants. 

Je zult een meerwaarde betekenen in bedrijven of organisaties die hun bedrijfsprocessen gaan (re)organiseren. Zelfs het mee ontwikkelen van een volledig Entreprise Resource Planning-project, is een uitdaging die je niet uit de weg zal gaan.

Ben je klaar voor de toekomst en wil je garanties op een boeiende en gevarieerde job, schrijf je dan nu in!

“Met mijn achtergrond als kunsthistoricus was het niet vanzelfsprekend om aan deze studie te beginnen. Omdat ik mij wilde heroriënteren binnen mijn professionele carrière was deze opleiding een perfecte stap om mezelf te ontwikkelen.  Dit Postgraduaat ERP heeft ervoor gezorgd dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mijzelf te plaatsen in het bedrijfsleven in een rol die ervoor zorgt dat in samenwerking met IT & de business bepaalde projecten worden opgeleverd. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens deze studie geven mij tot op heden toegevoegde waarde in het uitoefenen van mijn werk."


Alf van Asten

meer info of inschrijven?

Voor persoonlijke info of een afspraak, contacteer inge.stas [at] ucll.be (Inge Stas).

De algemene UCLL infomomenten  vind je hier

Heb je de knoop doorgehakt en wil je je inschrijven voor onze opleiding op Campus Proximus? Goede keuze!
Maak een afspraak voor een inge.stas [at] ucll.be (intakegesprek(link sends e-mail)) en surf naar onze 
inschrijvingspagina voor meer info over de inschrijvingsprocedure.

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

 • Per jaar: vaste kost € 330  + € 58 per studiepunt.
 • Totale prijs voor het volledige programma  = € 2650  
 • Inbegrepen: handboeken SAP (afhankelijk van de keuzemodule) + toegang tot SAP-systeem.

ctri-fi-kmoportefeuille_002.jpg
Ontvang tot 30% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UC Leuven heeft als erkenningsnummer DV.O103479  (met na het punt de hoofdletter O).
Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be(link is external)

Wij raden aan de portefeuille direct aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun.