Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je interesse en vaardigheden in IT en/of Bedrijfsmanagement? En wil je je specialiseren in het domein van Business Analyse? Kies dan voor het postgraduaat Business analyse en ga de uitdaging aan!

In de steeds sneller veranderende omgeving van vandaag is er een grote nood aan multidisciplinaire business analisten die zich snel vertrouwd kunnen maken met de context waarin ze zullen werken. Een efficiënte aanpak, gebaseerd op kennis van gangbare methodologieën, softwaresystemen en best practices, speelt daarin een cruciale rol.

De bedrijfsnoden en bijhorende optimalisaties worden in dit postgraduaat vanuit verschillende invalshoeken benaderd: operationele en commerciële processen, softwaresystemen, bedrijfsinformatie, sturing en transformatie. Je krijgt een brede algemene vorming naast een doorgedreven inzicht in bedrijfsprocessen.

Werken en studeren

Deze opleiding van 30 studiepunten is een eenjarige opleiding. Lessen gaan door  op dinsdag- en donderdagavond van 18.30u tot 21.30u waardoor  je ze perfect kan combineren met je job. Je zal meteen een meerwaarde betekenen in bedrijven of organisaties die hun bedrijfsprocessen willen optimaliseren en informatiebehoeften willen realiseren. Zelfs de ontwikkeling en het beheer van een volledig bedrijfsproject is een uitdaging die je niet uit de weg zal gaan.

Andere troeven:

  • alle opleidingsonderdelen worden gedoceerd door experts uit de bedrijfswereld
  • de opleiding is zeer praktijkgericht
  • het programma voor 2017-2018 werd hervormd op basis van feedback van het werkveld
  • twee lesavonden per week zodat je werk en studie op een haalbare manier kan combineren
  • je kan de opleidingsonderdelen modulair volgen
  • ruime mogelijkheden op de arbeidsmarkt, veel studenten vinden tijdens hun studie reeds een (betere) job in de sector
  • de opleiding is erkend voor betaling met de KMO-portefeuille (erkenningsnummer: DV.O103479) én in het kader van betaald educatief verlof.