Afstandsonderwijs | UCLL

In het klassieke dagonderwijs word je bijna dagelijks on campus en in je eigen klasgroep verwacht. Deze lesformule werkt voor de meeste studenten, maar niet voor iedereen.

Heb je een gezin, werk je fulltime of heb je overdag andere verplichtingen? Wil je toch één van deze diploma’s behalen? Dan biedt afstandsonderwijs een oplossing. Je kan de bacheloropleiding Toegepaste Informatica en de graduaatsopleiding Programmeren via een flexibel traject volgen.

FLEXIBILITEIT

Afstandsonderwijs is niet gebonden aan vaste lesmomenten en uurroosters. Het lesmateriaal wordt online aangeboden en staat klaar bij de start van het academiejaar. Jij beslist dus wanneer en waar je studeert. Het lesmateriaal is vergelijkbaar met dat van de dagopleidingen, inclusief up-to-date en grondig uitgewerkte leerstof.

EEN COACHENDE DOCENT

Je staat er niet alleen voor; elk vak heeft een toegewijde docent die het lesmateriaal door en door kent. In het afstandsonderwijs zal je geen les volgen van die docent, maar zal die je wel coachen. Zit je vast met een bepaald stukje theorie of krijg je die oefening echt niet opgelost? Neem contact op met je coach of stel vragen in één van de online, live Q&A-sessies je vragen.

ZELFDISCIPLINE

Jij beslist welk vak wanneer op het programma staat voor jou. Dat betekent ook dat je de nodige zelfdiscipline voor de dag moet leggen om aan de leerstof te werken. Ook schrijf je jezelf in voor de examenmomenten. Een tip die we alvast willen meegeven: start tijdig. Elke dag een beetje, brengt je verder dan alles in één keer.

LESMATERIAAL

Al het nodige cursusmateriaal staat bij de start van het academiejaar op ons platform Toledo. Het lesmateriaal kan bestaan uit een syllabus, video’s, zelftestjes, oefeningen… afhankelijk van het vak dat je volgt. Op Toledo vind je ook alle nodige informatie rond examinering, contact opnemen met de coach, planning…

Naast Toledo gebruiken we Teams om online in contact te komen, bijvoorbeeld tijdens de examenperiode. Daarnaast is er nog de software eigen aan de vakken zelf.

WERKPLEKLEREN OF STAGES?

We kunnen moeilijk van jou verwachten om een lange periode op een (ander) bedrijf stage te lopen. Hier proberen we een traject aan te bieden op maat van jou. Zo heb jij een specifieker traject waarbinnen je toch je competenties kan aantonen.

EXAMENS

Je hoeft niet te wachten tot een van de klassieke examenperiodes in januari of juni. Binnen het afstandsonderwijs zijn er meerdere examenmomenten; online en op afstand. Je kan er dus vrij snel na het studeren van een vak voor kiezen om het examen ervan afleggen.

Afstandsonderwijs

Ontdek ons aanbod.

Andere trajecten in afstandsonderwijs

Hogeschool UCLL biedt samen met de partners van de Associatie KU Leuven opleidingen aan die je (quasi) volledig via afstandsonderwijs kan volgen. Je schrijft in bij die instelling die administratief de opleiding inricht. 

Opleidingen in afstandsonderwijs Associatie KU Leuven

Accounting Administration - Graduaat - Hogeschool Vives
Openvouwen
Marketing Communication Management - Microcredential - Hogeschool Vives
Openvouwen
Health Care Clinical Trial Assistant - Microcredential - Odisee Hogeschool
Openvouwen
Secundair Onderwijs - Educatief graduaat - Odisee Hogeschool
Openvouwen
Sportmanagement - Microcredential - Thomas More Hogeschool
Openvouwen
Orthopedagogische Begeleiding - Graduaat - Thomas More Hogeschool
Openvouwen