Graduaat | UCLL

Een deel van de lessen gaat door op de campus, maar al snel zal je ook in een bedrijf of organisatie aan de slag gaan. Na twee jaar ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Of je kan dan kiezen om via een vervolgtraject van 1.5 tot 2 jaar een professionele bachelor te behalen.

De opleiding is minder theoretisch dan (professionele) bacheloropleidingen. Graduaten zijn sterk gericht op werkplekleren: het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties. De theorie staat altijd in functie van de praktijk. 

 

Graduaat

Ontdek ons aanbod van graduaten

Alle UCLL-graduaten omvatten 120 studiepunten, wat overeenkomt met twee jaar studeren. Maar heel wat graduaten worden ook gevolgd door zij-instromers, vaak in avond- of weekendtraject. De studieduur is dan doorgaans langer. 

Qua niveau situeert de graduaatsopleiding zich op niveau 5, tussen het secundair onderwijs (niveau 4) en een bacheloropleiding (niveau 6) in.  Een graduaat behoort tot het hoger onderwijs. 

Let op: het graduaat Verpleegkunde (= HBO5 Verpleegkunde) is een uitzondering. Deze opleiding duurt drie jaar en wordt georganiseerd vanuit secundaire scholen. UCLL werkt nauw samen met de graduaten Verpleegkunde van HBO Verpleegkunde Genk, HAST (Hasselt) en Stfran (Leuven).