Campus Hertogstraat | UCLL
Campus Hertogstraat

Op onze campus Hertogstraat in Heverlee kan je de Lerarenopleiding Kleuter, Lager en Secundair Onderwijs en de Educatieve Graduaatsopleiding vinden. Ook de Banaba's Buitengewoon Onderwijs en Meertalig Onderwijs  en de postgraduaten van de Lerarenopleiding vinden plaats op deze campus.

Vanaf academiejaar 2023-2024 is campus Hertogstraat ook de nieuwe thuisbasis van onze Leuvense graduaats-, banaba- & postgraduaats- en werken & leren- opleidingen van:

Wegenwerken

Stad Leuven vernieuwt de rijbaan en de voetpaden in de Pakenstraat en omliggende straten. Er zijn omleidingen tot het einde van de werken, voorzien midden juli 2024. De campus blijft bereikbaar.

Deze ruime campus, gelegen in het groen en naast het Meerdaalwoud, bestaat uit drie gebouwen: het moderne hoofdgebouw ‘gebouw Hertogstraat’, het karaktervolle ‘gebouw Naamsesteenweg’ en onze UCLL Sporthal.

Aula's en leslokalen

De campus heeft verschillende aula’s, enkele bewegingszalen en tientallen praktijkgerichte les- en vaklokalen. Daarnaast zijn er ook kantoren, vergaderruimtes en gesprekslokalen.

Voor de lerarenopleiding zijn er ook speciaal uitgeruste vaklokalen voorzien, zoals ateliers, didactische keuken, kleuterlabo, multimedialokaal, muzieklokalen, technieklabo, …

Living Campus

Een living UCLL-campus is een eigentijdse, bruisende en stimulerende omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en waar verbondenheid en participatie centraal staan .

Je bent dus ook steeds welkom in de studentenlivings, de campus coffee lounges of in één van de vele zit- en werkhoeken verspreid over de campus. Zo wordt deze campus voor jou niet enkel een studieruimte maar ook een plek waar je je thuis kan voelen, elkaar kan ontmoeten en kan ontspannen.

Leercentrum

Buiten de les kan je terecht in het leercentrum, met een uitgebreide bibliotheek en een spelotheek waar je boeken en materialen kan raadplegen of uitlenen.. Je kan er ook in stilte studeren of een afgesloten werkruimte reserveren voor groepswerk.

Je vindt hier zowel vak- en managementboeken als schoolboeken, jeugd- en prentenboeken, tijdschriften, informatieve boeken, pedagogische en didactische literatuur, spelotheekmaterialen en audiovisuele materialen. 

Sporthal

Campus Hertogstraat heeft een eigen sporthal met onder meer een klimmuur. Dat is handig voor alle 'bewoners', gezien ook een deel van het studentensportaanbod van UCLL doorgaat in deze sporthal.

Voor de sportlessen kan je terecht in een eigen sporthal met verschillende zalen, fitness, klimmuur en douches en deelt de campus ook de sportterreinen en het zwembad van het H.H. Instituut.

Opleidingen op Campus Hertogstraat

Ontdek hier alle opleidingen die je kan volgen op Campus Hertogstraat in Heverlee.

Openingsuren en adres

Adres

Hertogstraat 178
3001 Heverlee
België

Google maps
Openingsuren
CAMPUS
> tijdens les- en examenweken
- maandag - donderdag: 07.00 - 22.00 uur
- vrijdag: 07.00 - 20.00 uur
- zaterdag: uitzonderlijk en enkel voor geplande lessen Flllex

ONTHAAL
> tijdens les- en examenweken
- maandag - donderdag 08.00 - 20.30 uur (Opgelet, t.e.m. 30 juni sluit het onthaal door omstandigheden om 17.00 uur)
- vrijdag: 08.00 - 17.00 uur
> tijdens de zomer
- van 1 t.e.m. 12 juli 2024: open van maandag t.e.m. vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur en tussen 12.30 en 16.00 uur
Contact Campus Hertogstraat
Onthaal

Extra informatie

Sluitingsdagen
Openvouwen
Verkeershinder
Openvouwen
Grondplan van het domein

Je weg vinden tussen de verschillende gebouwen en op de campus? Bekijk of download hier de plannen per gebouw of verdiep.

Vervoer & Toegankelijkheid

Hoe bereik je Campus Hertogstraat?

Met de fiets

De snelste manier om campus Hertogstraat te bereiken is met de fiets. Onze campus heeft een ondergrondse fietsenparking en twee fietsherstelzuilen waar je zelf gratis aan je fiets kan sleutelen of je banden oppompen.

Fietsenverhuur VELO (€ 30) 

Je kan een fiets huren bij VELO! Je betaalt dan € 30 voor een tweedehands of € 60 voor een nieuwe fiets voor het hele academiejaar en een waarborg die je bij inleveren terugkrijgt.  Herstellingen kunnen ook bij VELO. De herstelling kan trouwens in het station van Leuven. Je kan je fiets dus laten herstellen als je in de les zit.

Met de wagen, motor of bromfiets

Parkeren kan je op de ruime studenten- en bezoekersparking van Campus Hertogstraat (ingang via Kerspelstraat). Er is geen parkeermogelijkheid in de omliggende straten en wijken (enkel toegankelijk voor bewoners). Wie les heeft in het gebouw Naamsesteenweg, parkeert zijn wagen aan Campus Hertogstraat en gaat te voet naar het lesgebouw.

Parkeerabonnement (€60)

Met een jaarabonnement van €60 kan je je auto een heel academiejaar lang parkeren op de parking van Campus Hertogstraat (€30 voor een semester). Na je inschrijving, kan je via het intranet je jaarabonnement bestellen. De parking is de eerste weken van het academiejaar vrij toegankelijk.

Bezoekers

Tijdens events kan je de parking gratis verlaten of kan je een jeton verkrijgen aan het onthaal.

Met de bus

Voor Campus Hertogstraat neem je bus 4, 5 of 6 van De Lijn. Deze bussen rijden meermaals per uur.  Je stapt af aan de halte Kazerne (Heverlee), op de hoek van de Kerspelstraat en Hertogstraat. Nog een minuutje wandelen en je bent op de campus. Bus 2 (richting Campus Heverlee) rijdt naar het andere UCLL-gebouw aan de Naamsesteenweg (halte H. Hart Instituut Heverlee). Volg de pijlen naar Gebouw Hertogstraat (10 min. wandelen).

Studentenbuspas (€ 30)

Neem je enkel de bus in Leuven, dan kan je een studentenbuspas kopen. Hiermee kan je een heel academiejaar de bus nemen in Leuven. Als je ook vaak buiten Leuven rijdt, neem je beter een Buzzy Pazz.
 

Met de trein

Kom je met de trein naar de campus dan heb je twee mogelijkheden:

  • Je neemt de trein tot station Leuven en stapt dan over op de bus of fiets (kwartiertje).
  • Of je neemt de trein tot station Heverlee en wandelt via de Naamsesteenweg en Hertogstraat verder naar de campus (kwartiertje). Let op: deze verbinding is vaak minder snel dan optie 1.

* BezoekersBezoekers parkeren hun wagen op de bezoekersparking (inrit Kerspelstraat).  Aan het onthaal kan je een jeton verkrijgen om buiten te rijden.

Campussen in de buurt