Onderzoek aan Hogeschool UCLL | UCLL

Duurzame innovatie tijdens je studies

Als je tijdens je studie wil kennismaken met bedrijven, organisaties en instellingen in je toekomstige sector, hebben we goed nieuws voor je.

We willen ideeën vleugels geven, verbazen met innovatie en de maatschappij op een duurzame manier ondersteunen. En daar profiteer je als student van mee. Je hoeft heus geen wonderkind te zijn om mee te stappen in een onderzoek of project. Kijk maar eens naar een aantal voorbeelden, er sluit vast wel iets aan bij je interesse.  En als kers op de taart is de fun-factor nooit ver weg!

Bij ons kan je volop proeven van échte cases. Die pak je samen met je docenten en onze onderzoekers aan. UCLL Research & Expertise telt 8 expertisecentra met elk hun eigen focus, specialisaties en doelgroepen. We streven naar een open onderzoeksklimaat dat stimuleert, verbindt én tot de verbeelding spreekt. Zo innoveren we optimaal, hebben we gemerkt.

Studenten en onderzoek

Ontdek hieronder enkele van onze Moving Minds projecten

Detect-o-meter

Het UZ Leuven wil slim omgaan met drukbezochte locaties om de besmettingsgraad laag te houden. Onze studenten Toegepaste Informatica ontwikkelden samen met ons expertisecentrum Digital Solutions de Detect-O-Meter en een Disinfection Detection System. Het systeem is gebaseerd op artificial intelligence: met camera en beeldherkenning gaat het na of mensen te dicht bij elkaar staan en of ze hun handen voldoende ontsmetten.

Health Innovation Living Lab

Het ‘Health Innovation Living Lab’ (HILL) bestaande uit een ‘Assessment Street’ op campus Gasthuisberg is officieel opgestart. Het HILL is een gezonde samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en dienstverlening aan onze Hogeschool. Studenten en onderzoekers van ons expertisecentrum Health Innovation gaan samen aan de slag met lichaamsmetingen én de interpretatie daarvan.

Twister Wear

Voor het opleidingsonderdeel ‘Sociaal Innoveren en Ondernemen’ ontwierpen onze studenten een ‘snoezeltrui’. De twee studenten orthopedagogie kregen van alle kanten te horen dat ze hier zeker mee moesten doorgaan. Twister Wear was geboren, met de steun van UCLL Startminds en ons expertisecentrum Smart Organisations. De welzijnssector profiteert ook van de know-how die onze expertisecentra Resilient People en Inclusive Society uitdragen.

Délicé

Het verhaal van Délicé begon met een Makeathon: studenten van de Bachelor Voedings- en Dieetkunde nemen deel aan een event van Generation Food. Daar ontmoeten ze studenten van de Bachelor Bedrijfsmanagement en van Toegepaste Informatica: de start van een multidisciplinair project met link naar ons expertisecentrum Health Innovation en Smart Organisations. Wie meer wil weten over duurzaamheid, kan terecht bij expertisecentrum Sustainable Resources.

Boekenkastjes vol leesplezier

Met de steun van ons expertisecentrum Art of Teaching, tekenden en schreven onze studenten lerarenopleiding een prentenboek over Diest, inclusief een wandeling met opdrachtjes. Als de kleuters én de ouders aan de hand van het boek en de QR-codes het parcours afwerken, vinden ze uiteindelijk het boek van Konijn in de bibliotheek van Diest! We ondersteunen de onderwijssector vanuit onze expertisecentra Education & Development, Inclusive Society en Art of Teaching.

Geïnteresseerd? Bekijk onze opleidingen

Hogeschool UCLL biedt professionele bachelors, graduaten, banaba's, postgraduaten en nog veel meer kwalitatief hoger onderwijs aan.