Campus Diest | UCLL

Campus Diest is zeer gemakkelijk bereikbaar, want het is gelegen vlakbij een centraal busknooppunt en op slechts 400 meter van het treinstation van Diest.

De campus ligt ook op een boogscheut van het centrum van Diest. Een sympathiek, charmant provinciestadje op mensenmaat tussen de glooiende heuvels van het Hageland. Gezellige straten en trendy winkels liggen om de hoek, en net buiten de kleine kern met stemmige cafeetjes en hippe restaurantjes zit je in het groen.

Opleidingen op Campus Diest

Adres

Weerstandsplein 2
3290 Diest
België

Google maps
Openingsuren
Maandag: 8:00 – 12:00 en 12:30 - 16:00
Dinsdag: 8:00 – 12:00 en 12:30 - 16:00
Woensdag: 8:00 – 11:45
Donderdag: 8:00 – 12:00 en 12:30 - 16:00
Vrijdag: 8:00 – 12:00 en 12:30 - 16:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Contact Campus Diest
Onthaal

Opgelet: Tijdens de schoolvakanties hanteren wij aangepaste openingsuren. Neem contact via mail of telefoon voor verdere inlichtingen.

Op en rond de campus

Kan je eten op de campus?

Op de campus is er een verzorgde studentencafetaria waar je gezellig kan eten met je medestudenten, eten kan opwarmen of een koffie kan zetten. Er zijn ook automaten met versnaperingen en frisdranken.

Je kan geen maaltijden of broodjes op de campus kopen. In de kebabzaak Turkoase, Wim’s club (broodjeszaak en stationsbuffet), bij Frituur ‘The Jungle’ in hartje Diest en op de grote markt bij Croq & More krijg je als student een onmiddellijke korting van 2 euro op vertoon van je studentenkaart.

Zijn er kamers in de stad?

Diest is een minder bekende studentenstad. Dat neemt niet weg dat het er ook gezellig kan zijn. Het aantal kotstudenten is beperkt. Voor een kamer kan je terecht bij de Familie Mattheus, Overstraat 9 in Diest. Zij hebben 4 kamers (+ een aparte gemeenschappelijke keuken, badkamer en living voor de studenten) ter beschikking. Meer info bij de familie Mattheus via 013 337 966 of cerulismagda@hotmail.com.

Diensten voor studenten in Diest

Op zoek naar een kot, een studentenjob? Heb je vragen bij financiën of toelagen? Ben je benieuwd naar een sport- en cultuuraanbod? Of zegt een gratis fiets of goedkoper openbaar vervoer je wel wat? De diensten voor studenten van UC Leuven-Limburg sparen tijd noch moeite om je te adviseren en te begeleiden voor, tijdens en zelfs nog na je studietraject.

Vervoer & Toegankelijkheid

Hoe geraak je op Campus Diest?

De campus in Diest is gevestigd op twee locaties in de stad: Weerstandsplein 2 (Campus Clenardus) en Demerstraat 14.

Een trein of een bus naar het station van Diest brengt je dicht bij onze campus. De Demerstraat is centraal gelegen in het centrum van de Stad Diest (8 minuten wandelen van het station) en campus Clenardus ligt aan de rand van de stad, in de nabijheid van het station (3 minuten wandelen). Op de typische ‘schooluren’ brengt De Lijn je zelfs nog dichter in het centrum.

Busvervoer
Openvouwen
Treinvervoer
Openvouwen

Is er parkeergelegenheid in de omgeving van de school?

Met de auto

Er is parkeergelegenheid in de omgeving van het Weerstandsplein. Studenten kunnen een soort bewonerskaart bij de Stad Diest bekomen waardoor je al voor 10 euro per maand onbeperkt kan parkeren in de buurt. Je kan je auto ook gratis parkeren op de parking op de hoek Boudewijnvest-Kluisbergstraat (kort bij de Demerstraat, dicht bij de 'Zichemse poort').

Met de fiets

Je kan ook een fiets huren bij VELO! Je betaalt dan  voor een tweedehands of nieuwe fiets voor het hele academiejaar een kleine huurprijs en een waarborg die je  bij inleveren terugkrijgt.  Herstellingen kunnen ook bij VELO.  Meer informatie vind je als je op de knop klikt .

Campussen in de buurt