Professionele Bachelor | UCLL

Je studeert drie jaar in functie van een beroep. (Voor Verpleegkunde is dat 4 jaar.)  De theorie behandelen we praktijkgericht. Daarnaast heb je heel wat oefensessies, labo’s en stages. Na een professionele bachelor kan je eventueel verder via een schakelprogramma naar een masteropleiding aan de universiteit.

 

Professionele bachelor

Ontdek ons aanbod van professionele bachelors

Het grote verschil tussen een professionele bachelor en een academische bachelor en master aan de universiteit is de theorie. In een hogeschoolopleiding beperken we de theorie tot wat je nodig hebt voor de dagelijkse praktijk. Aan de universiteit kiest men voor een doorgedreven aanbod aan wetenschappelijke kennis.

Educatieve bachelors (Lerarenopleidingen) behoren ook tot de professionele bachelors. 
Professionele bachelors omvatten 180 studiepunten, verdeeld over drie opleidingsfases. Enkel Verpleegkunde vergt 240 studiepunten of vier jaar studie. Sommige bachelors kan je ook in avond- of weekendtraject volgen, zodat de combinatie werken-studeren best mogelijk is. 

Na het behalen van een bachelor studeren nogal wat UCLL-studenten verder: een tweede (verkorte) bachelor of een bachelor-na-bachelor of postgraduaat aan UCLL. Sommigen stappen via een schakelprogramma aan de universiteit over naar de master.