Algemeen

Deze cookie policy ("Cookie Policy") regelt het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën als onderdeel van uw gebruik van onze Website (de "Website") en de bijbehorende diensten (hierna samen aangeduid als "Diensten"). 

De verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is: VZW UC Leuven, met maatschappelijke zetel op Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee, ondernemingsnummer 0455.645.523 en BTW-nummer BE0455.645.523 RPR (rechtspersonenregister): Leuven. Of: VZW UC Limburg, met maatschappelijke zetel op Agoralaan, Gebouw B, bus 1, 3590 Diepenbeek, ondernemingsnummer 0417.195.515 en BTW-nummer BE 0417.195.515 RPR (rechtspersonenregister): Hasselt.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op de harde schijf van een toestel worden opgeslagen en bepaalde informatie bevatten, waaronder soms ook persoonsgegevens. Wanneer u onze Website en/of Diensten gebruikt, verzamelen en verwerken wij ook andere persoonlijke informatie dan via cookies en soortgelijke technologieën. Als u meer wilt weten, kan u ons via dit formulier

Cookies hebben meestal een vervaldatum en worden automatisch verwijderd wanneer je je browser afsluit. Evenwel zijn er ook cookies die langere tijd op je computer blijven staan, soms zelfs tot je ze handmatig verwijdert.

Door gebruik te blijven maken van onze Website en/of Diensten of door op "Akkoord" te klikken nadat u op de hoogte bent gesteld van het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën, erkent u dat u deze Cookie Policy zorgvuldig heeft gelezen en dat u ermee instemt zonder voorbehoud. U kunt uw cookie-voorkeuren ten allen tijde wijzigen. U kan hiervoor onderaan in de footer op "cookieinstellingen" klikken.

Wij behouden ons het recht voor deze Cookie Policy van tijd tot tijd te wijzigen, aan te vullen of te vervangen. Dergelijke wijzigingen, toevoegingen of vervangingen zullen onder uw aandacht worden gebracht via onze Website en/of Diensten. Als u het niet eens bent met deze wijzigingen, toevoegingen of vervangingen, vragen wij u ons te contacteren via dit formulier. Indien wij hiervan geen mededeling hebben ontvangen binnen drie (3) werkdagen nadat de wijzigingen, aanvullingen of vervangingen via onze Website of Diensten aan u zijn meegedeeld, wordt u geacht alle wijzigingen, aanvullingen of vervangingen te hebben aanvaard.

Deze cookie policy werd laatst aangepast op 27/06/2022

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine data- of tekstbestanden die op jouw computer of mobiel apparaat worden geïnstalleerd als je één van onze websites bezoekt. Het cookie-bestand bevat een unieke code die toelaat om je browser te herkennen gedurende het bezoek aan de website of bij latere, herhaalde bezoeken. Cookies kunnen geplaatst worden door de server van de website of applicatie die je bezoekt, maar ook door servers van derde partijen die al dan niet met deze website samenwerken. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een toestel identificeren.

Welke cookies en waarom?

Hogeschool UCLL maakt gebruik van verschillende soorten cookies:

  • Strikt noodzakelijke cookies: deze zijn om puur technische redenen nodig zijn om de Website te kunnen bezoeken. Vanwege de technische noodzaak geldt alleen een informatieplicht voor deze cookies.
  • Functionele cookies: deze cookies zijn noodzakelijk voor onze Diensten of Website. Je kan deze cookies niet weigeren indien je naar de Website surft maar ze worden pas geplaatst nadat een keuze is gemaakt in verband met de plaatsing van deze cookies. Indien u deze cookies weigert, zal de Website mogelijks niet toegankelijk zijn. 
  • Prestatiecookies: deze cookies laten ons toe analytische gegevens over onze Diensten of Website te verzamelen. Met deze cookies ontdekken we wat goed werkt en wat wij nog moeten verbeteren. Deze worden pas geplaatst nadat een keuze is gemaakt in verband met de plaatsing van cookies.
  • Doelgroepgerichte cookies: deze worden gebruikt om u te volgen wanneer u verschillende websites bezoekt. Het doel van deze cookies is advertenties te kunnen weergeven die aangepast en relevant zijn voor de individuele gebruiker.

Wanneer u onze Website bezoekt en/of gebruikt, plaatsen wij cookies of gebruiken we soortgelijke technologieën waarmee we persoonsgegevens over u verzamelen en verwerken. Dergelijke cookies en soortgelijke technologieën omvatten onder meer:

Naam

Type

Doel

Vervaldag

CONSENT

Strikt noodzakelijke cookie

Wordt gebruikt om te detecteren of de bezoeker de marketingcategorie in de cookiebanner heeft aanvaard. Deze cookie is noodzakelijk voor de GDPR-compliance van de website.

Vervalt na één sessie

OptanonConsent

Functionele cookie

Bepaalt of de bezoeker de cookie-toestemmingsbox heeft geaccepteerd. Dit zorgt ervoor dat de cookie-toestemmingsbox niet opnieuw wordt weergegeven bij een nieuwe toegang.

Vervalt na 1 jaar

SSESS#

Strikt noodzakelijke cookie

Niet-geclassificeerd

Vervalt na 23 dagen

yt-player-bandwidth

Functionele cookie

Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat en de netwerkinstellingen van de bezoeker.

Vervalt niet

_ga

Prestatiecookie

maakt unieke ID aan om statistische data over websitebezoeken bij te houden in Google Analytics.

Vervalt na 2 jaar

_gat

Prestatiecookie

wordt gebruikt om een aanvraagratio door te sturen naar Google Analytics.

Vervalt na 1 dag

_gid

Prestatiecookie

wordt gebruikt om statistische data over websitebezoeken bij te houden in Google Analytics

Vervalt na elke sessie

yt-player-headers-readable 

Prestatiecookie

Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat en de netwerkinstellingen van de bezoeker.

Vervalt niet

ads/ga-audiences

Marketing cookie

Gebruikt door Google AdWords om bezoekers die waarschijnlijk zullen converteren naar klanten, opnieuw aan te trekken op basis van het online gedrag van de bezoeker op verschillende websites.

Vervalt na elke sessie

VISITOR_INFO1_LIVE

Marketing cookie

probeert de bandbreedte van gebruikers te schatten op pagina's met geïntegreerde YouTube-video's.

Vervalt na 179 dagen

yt-player-bandaid-host

Marketing cookie

Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat en de netwerkinstellingen van de bezoeker.

Vervalt niet

YSC

Marketing cookie

registreert een uniek ID om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.

Vervalt na elke sessie

yt.innertube::nextId

Marketing cookie

registreert een unieke ID om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft bekeken.

Vervalt niet

yt.innertube::requests

Marketing cookie

registreert een uniek ID om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.

Vervalt niet

ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEY

Marketing cookie

Slaat de videospeler voorkeuren van de gebruiker op met behulp van ingesloten YouTube video

Vervalt niet

Naam

Type

CONSENT

Strikt noodzakelijke cookie

OptanonConsent

Functionele cookie

SSESS#

Strikt noodzakelijke cookie

yt-player-bandwidth

Functionele cookie

_ga

Prestatiecookie

_gat

Prestatiecookie

_gid

Prestatiecookie

yt-player-headers-readable 

Prestatiecookie

ads/ga-audiences

Marketing cookie

VISITOR_INFO1_LIVE

Marketing cookie

yt-player-bandaid-host

Marketing cookie

YSC

Marketing cookie

yt.innertube::nextId

Marketing cookie

yt.innertube::requests

Marketing cookie

ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEY

Marketing cookie

Naam

Doel

CONSENT

Wordt gebruikt om te detecteren of de bezoeker de marketingcategorie in de cookiebanner heeft aanvaard. Deze cookie is noodzakelijk voor de GDPR-compliance van de website.

OptanonConsent

Bepaalt of de bezoeker de cookie-toestemmingsbox heeft geaccepteerd. Dit zorgt ervoor dat de cookie-toestemmingsbox niet opnieuw wordt weergegeven bij een nieuwe toegang.

SSESS#

Niet-geclassificeerd

yt-player-bandwidth

Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat en de netwerkinstellingen van de bezoeker.

_ga

maakt unieke ID aan om statistische data over websitebezoeken bij te houden in Google Analytics.

_gat

wordt gebruikt om een aanvraagratio door te sturen naar Google Analytics.

_gid

wordt gebruikt om statistische data over websitebezoeken bij te houden in Google Analytics

yt-player-headers-readable 

Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat en de netwerkinstellingen van de bezoeker.

ads/ga-audiences

Gebruikt door Google AdWords om bezoekers die waarschijnlijk zullen converteren naar klanten, opnieuw aan te trekken op basis van het online gedrag van de bezoeker op verschillende websites.

VISITOR_INFO1_LIVE

probeert de bandbreedte van gebruikers te schatten op pagina's met geïntegreerde YouTube-video's.

yt-player-bandaid-host

Wordt gebruikt om de optimale videokwaliteit te bepalen op basis van het apparaat en de netwerkinstellingen van de bezoeker.

YSC

registreert een uniek ID om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.

yt.innertube::nextId

registreert een unieke ID om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft bekeken.

yt.innertube::requests

registreert een uniek ID om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.

ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEY

Slaat de videospeler voorkeuren van de gebruiker op met behulp van ingesloten YouTube video

Naam

Vervaldag

CONSENT

Vervalt na één sessie

OptanonConsent

Vervalt na 1 jaar

SSESS#

Vervalt na 23 dagen

yt-player-bandwidth

Vervalt niet

_ga

Vervalt na 2 jaar

_gat

Vervalt na 1 dag

_gid

Vervalt na elke sessie

yt-player-headers-readable 

Vervalt niet

ads/ga-audiences

Vervalt na elke sessie

VISITOR_INFO1_LIVE

Vervalt na 179 dagen

yt-player-bandaid-host

Vervalt niet

YSC

Vervalt na elke sessie

yt.innertube::nextId

Vervalt niet

yt.innertube::requests

Vervalt niet

ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEY

Vervalt niet

Hoe schakel ik het gebruik van cookies uit?

Wij gebruiken cookies om statistieken bij te houden en om je bezoek op onze website te verbeteren of te vergemakkelijken. Wij raden je daarom aan om cookies ingeschakeld te houden in je browser.

Indien je dit liever niet wenst, kan je de cookies permanent of tijdelijk uitschakelen via het optiebeheer van je internetbrowser. Hulp bij het aanpassen van deze instellingen kunt u vinden op de website van de browser die u gebruikt. Houd er rekening mee dat het niet toestaan van cookies bij het bezoeken van de Website ertoe kan leiden dat sommige of alle functies van de Website niet naar behoren werken.

Met wie wij gegevens delen

1. Wij verzenden de (persoons)gegevens die wij verzamelen middels het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën niet op een identificeerbare manier naar derden als dit niet vereist is om de Diensten te verlenen, zonder uw uitdrukkelijke toestemming daartoe. 

2. Wij kunnen een beroep doen op externe verwerkers om u de Website en/of Diensten aan te bieden. Wij zorgen ervoor dat derde verwerkers uw persoonsgegevens alleen namens ons, en op schriftelijke instructie van ons, mogen verwerken. Wij garanderen dat alle externe verwerkers met de nodige zorgvuldigheid worden geselecteerd zodat wij kunnen rekenen op de veiligheid en integriteit van uw persoonsgegevens. 

3. Wij kunnen geanonimiseerde en/of geaggregeerde gegevens overmaken aan andere organisaties die deze gegevens kunnen gebruiken om producten en diensten te verbeteren en de marketing, presentatie en verkoop van producten en diensten op maat te organiseren.

Waar wij gegevens verwerken

  1. Wijzelf en onze externe verwerkers zullen uw identificeerbare persoonsgegevens alleen in de EER verwerken.

2. Wij kunnen uw geanonimiseerde en/of geaggregeerde gegevens overdragen aan organisaties buiten de EER. Indien een dergelijke overdracht plaatsvindt, zullen wij ervoor zorgen dat er passende waarborgen zijn om de veiligheid en integriteit van uw persoonlijke gegevens te garanderen, en dat  alle rechten met betrekking tot persoonsgegevens gegarandeerd worden die u zou kunnen genieten onder toepasselijk dwingend recht.

Als er een overdracht van uw persoonsgegevens en/of geanonimiseerde en/of geaggregeerde gegevens plaatsvindt, wordt het volgende wettelijke beschermingsmechanisme ingevoerd:

Welke

Land buiten EER

Wettelijk doorgiftemechanisme

Meta

Verenigde Staten

Model clausules

Hotjar

Verenigde Staten

Model clausules

YouTube

Verenigde Staten

Model clausules

Google

Verenigde Staten

Model clausules

Welke

Land buiten EER

Meta

Verenigde Staten

Hotjar

Verenigde Staten

YouTube

Verenigde Staten

Google

Verenigde Staten

Welke

Wettelijk doorgiftemechanisme

Meta

Model clausules

Hotjar

Model clausules

YouTube

Model clausules

Google

Model clausules

Hoe wij gegevens verwerken

1. Wij zullen ons uiterste best doen om alleen de persoonsgegevens te verwerken die nodig zijn om de in deze Cookie Policy vermelde doeleinden te bereiken. Wij zullen uw persoonsgegevens op een wettelijke, eerlijke en transparante manier verwerken. Wij zullen ons uiterste best doen om de persoonsgegevens accuraat en up-to-date te houden.

2. Uw persoonsgegevens worden alleen verwerkt zolang als nodig is om de in deze Cookie Policy vermelde doeleinden te bereiken of tot het moment waarop u uw toestemming voor de verwerking ervan intrekt. Hou er rekening mee dat intrekking van de toestemming kan impliceren dat u niet langer in staat bent om de Website of Diensten geheel of gedeeltelijk te gebruiken. Als u zich bij onze Website heeft geregistreerd, zullen wij uw persoonsgegevens verwijderen als u uw profiel verwijdert, tenzij een wettelijke of reglementaire verplichting of een gerechtelijk of administratief bevel ons dat zou verhinderen.

Wij zullen de gepaste technische en organisatorische maatregelen nemen om uw persoonsgegevens veilig te houden tegen ongeoorloofde toegang of diefstal en tegen onopzettelijk verlies, manipulatie of vernietiging. Toegang door ons personeel of personeel van onze externe verwerkers is alleen mogelijk op een need-to-know-basis en is onderworpen aan strikte geheimhoudingsverplichtingen. U begrijpt echter dat de zorg voor veiligheid en beveiliging slechts inspanningsverplichtingen naar beste vermogen zijn, die nooit kunnen worden gegarandeerd. 

Uw rechten

U heeft het recht om toegang te vragen tot alle persoonsgegevens die wij over u verwerken. Verzoeken om toegang die klaarblijkelijk worden ingediend met oog op het veroorzaken van overlast of schade voor ons, worden echter niet behandeld.

U heeft het recht om te vragen dat alle persoonsgegevens over u  die onjuist of onnauwkeurig zijn, kosteloos worden gecorrigeerd. Als u zich heeft geregistreerd op onze Website, kunt u veel van deze gegevens zelf corrigeren via uw profiel. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend, dient u bij dit verzoek ook het bewijs te voegen dat de persoonsgegevens waarvoor correctie wordt gevraagd, onjuist zijn.

U heeft het recht om de toestemming die u ons heeft gegeven voor de verwerking van gegevens  in te trekken, maar deze intrekking heeft geen invloed op de gegevens die we al hebben verzameld via cookies of soortgelijke technologieën op basis van uw voorafgaande toestemming. Als u niet langer wilt dat wij gegevens verzamelen via cookies of soortgelijke technologieën, kunt u uw browserinstellingen te allen tijde wijzigen of cookies verwijderen. 

Indien de beoogde verwerking als direct marketing wordt gekwalificeerd, heeft u het recht zich kosteloos en zonder rechtvaardiging te verzetten tegen deze verwerking.

U hebt het recht om te vragen dat persoonsgegevens met betrekking tot u worden verwijderd als deze niet langer nodig zijn in het licht van de doeleinden die in deze Cookie Policy worden uiteengezet of als u uw toestemming voor de verwerking ervan intrekt. U dient er echter rekening mee te houden dat een verzoek tot verwijdering door ons zal worden beoordeeld in het licht van wettelijke of reglementaire verplichtingen of administratieve of gerechtelijke bevelen die ons kunnen verhinderen de betreffende persoonsgegevens te verwijderen. 

In de plaats van verwijdering kunt u ook vragen dat wij de verwerking van uw persoonsgegevens beperken indien (a) u de juistheid van die gegevens betwist, (b) de verwerking onwettig is of (c) de gegevens niet langer nodig zijn voor de genoemde doeleinden, maar u ze nodig heeft om uzelf te verdedigen in gerechtelijke procedures.

Wanneer uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van toestemming of op basis van een contract en de verwerking met geautomatiseerde middelen gebeurt, heeft u het recht om de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machinaal leesbaar formaat te ontvangen en, indien technisch mogelijk, heeft u het recht deze gegevens rechtstreeks door te geven aan een andere dienstverlener. De technische haalbaarheid hiervan wordt uitsluitend beoordeeld door ons.

Als u een verzoek wilt indienen om één of meer van de hierboven vermelde rechten uit te oefenen, kunt u ons contacteren via dit formulier. In dit verzoek moet duidelijk worden vermeld welk recht u wenst uit te oefenen en waarom. Het moet ook gedateerd en ondertekend zijn en vergezeld gaan van een digitaal gescande kopie van uw geldige identiteitskaart waaruit uw identiteit blijkt. Wij zullen u onmiddellijk op de hoogte stellen van de ontvangst van dergelijk verzoek. Indien de aanvraag gegrond blijkt te zijn, zullen wij deze zo spoedig als redelijkerwijs mogelijk is en uiterlijk dertig (30) dagen na ontvangst van de aanvraag inwilligen.

Als u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door ons, kunt u altijd contact met ons opnemen via dit formulier. Blijft u ontevreden over ons antwoord, dan staat het u vrij om een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit. Ga voor meer informatie naar https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger