Overslaan en naar de inhoud gaan

Lesmomenten
De lessen gaan telkens door op woensdagnamiddag en op zaterdagvoormiddag. Je volgt gedurende 24 weken les waarvan 3 examenweken met 1 examen per week.

Start academiejaar
Alle info vind je hier.

Vrijstellingen
Vrijstelling voor Vakdidactiek Niet-Confessionele Zedenleer en bijbehorende stage kan, als je al een opleiding Bachelor in het Onderwijs: Secundair Onderwijs, Niet-Confessionele Zedenleer hebt gevolgd.

Locatie
Alle lessen hebben plaats in de lokalen van Campus Hertogstraat, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee.
De lessen Praktische Filosofie van het Humanisme gaan door in het huisvandeMens, Tiensevest 40, 3000 Leuven.

Docenten
Coördinator van het Postgraduaat Moraal en Humanistische Filosofie en lector vakdidactiek Niet-Confessionele Zedenleer en Levensbeschouwelijke dialoog is Jo Dirix, docent aan UC Leuven-Limburg. Gunther Coppens, docent aan UC Leuven-Limburg, verzorgt de module Levensbeschouwelijke dialoog en Humanistische Filosofie. Patrick Bruggeman, gastdocent aan UC Leuven-Limburg, verzorgt de module Praktische filosofie van het Humanisme. Hij werkt als moreel consulent voor deMens.nu.

Het Postgraduaat Moraal en Humanistische Filosofie is ontwikkeld in samenwerking met de Raad voor de Inspectie en de Begeleiding van de Niet-Confessionele Zedenleer (RIBZ) en deMens.nu.