Hogeschool UCLL is een belangrijke speler in praktijkgericht onderzoek op heel wat domeinen.

Het onderzoek aan de hogeschool is gericht op het ontwikkelen van toepassingen die onmiddellijk inzetbaar zijn in het werkveld. De hogeschool heeft haar innovatieve kennis gebundeld in expertisecellen. In voortdurende wisselwerking met het werkveld zetten zij onderzoeksprojecten op, waarin ze antwoorden bieden op bestaande noden.
De projecten worden gefinancierd via verschillende subsidiekanalen (PWO, Erasmus+, IWT-Tetra, Horizon 2020,…).  Ook uw bedrijf, organisatie of instelling kan aan dergelijke (internationale) projecten participeren als partner in ontwikkeling of om resultaten te testen.

Met een specifieke vraag eigen aan uw bedrijf of organisatie kan u eveneens bij onze 8 expertisecentra  terecht. Als hogeschool bieden we verschillende interessante formules aan: van het uitvoeren van projecten met studenten tot het inzetten van combi’s van interne en externe specialisten. Samen met u gaan we op zoek naar financiële ondersteuning.

Deze samenwerking met UC Leuven-Limburg levert ons beiden een win op. U hebt een adequaat antwoord op uw onderzoeksvraag en onze opleiding, onze studenten en docenten, zijn een onschatbare ervaring rijker, een waardevolle aanvulling voor het onderwijs.

Contact