Postgraduaat ERP (SAP) Technical Consultant | UCLL

Nieuwe online Engelstalige opleiding

Wil je graag weten wat er gebeurt achter de schermen van SAP front-end applicatie? Hoe wordt de applicatie op maat van de klant gemaakt? Zelf aan de slag gaan om de nodige aanpassingen te doen. Dan is deze opleiding zeker wat voor jou!

Deze opleiding gaat in het eerste semester door op maandagavond van 18u30 tot 21u30 en in het tweede semester op maandag- en woensdagavond telkens van 18u30 tot 21u30.

Semester 1

Na het volgen van het eerste semester heb je een eerste kennis opgebouwd van ABAP, zodat je in staat bent zelfstandig SAP programma’s te debuggen en gerichter te communiceren met de SAP developer.

Je begrijpt hoe de informatiestromen lopen tussen backend en frontend. Je leert ook de mogelijkheden die bestaan om custom SAP applicaties bij te bouwen.

In het eerste semester zijn er 12 lesweken, 1 lesavond per week van 3u per avond. Het doel is om achtergrond / basiskennis over het technische op te doen zodat efficiëntere communicatie met technische SAP-er mogelijk is. Debugging, …

Inhoud eerste semester:

  • 2 Lesavonden – intro & kadering SAP introductie
  • 4 Lesavonden - ABAP (Advanced Business Application Programming)
  • 6 Lesavonden - CDS/RAP/Fiori elements (low code)/ BTP

Semester 2

In het tweede semester wordt deze kennis verder uitgebouwd zodat je ook zelf aan de slag kunt met het bouwen van deze custom SAP applicaties. Zo kan je als junior developer beginnen aan een nieuwe stap in je carrière.

  • 2/3de van de lessen zijn theoretisch voor de volledige groep
  • 1/3 van de lessen zijn werksessies waar de groep verdeeld zal worden in kleinere groepen van maximum 15 studenten

Het tweede semester bestaat uit 12 lesweken met 2 lesavonden per week van 3 lesuren per avond. Tijdens dit semester bouw je verder op de kennis die in het eerste semester werd opgedaan.

De weg naar je droomjob

Je zal meteen een meerwaarde betekenen in bedrijven die SAP gebruiken of willen implementeren.  Er is immers een grote vraag naar gemotiveerde mensen die zich willen verdiepen in SAP. 

De opleiding biedt brede tewerkstellingsmogelijkheden. Je zal vooral klaar zijn voor een carrière in Technische SAP jobs (ontwikkeling).

Ben je klaar voor de toekomst en wil je garanties op een boeiende en gevarieerde job? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek en surf naar onze inschrijvingspagina voor meer info over de inschrijvingsprocedure.

Programma 2023-2024

Sp

Semester

Module 1: : Introduction in SAP Programming

- Initiatie ABAP

- Initiatie CDS/RAP

- Initiatie BTP (UI5)

16

1

Module 2: Advanced SAP Programming

- ABAP; Backend

- Gateway

- Fiori, Frontend

24

2

Module 1: : Introduction in SAP Programming

- Initiatie ABAP

- Initiatie CDS/RAP

- Initiatie BTP (UI5)

Module 2: Advanced SAP Programming

- ABAP; Backend

- Gateway

- Fiori, Frontend

Sp

Module 1: : Introduction in SAP Programming

16

Module 2: Advanced SAP Programming

24

Semester

Module 1: : Introduction in SAP Programming

1

Module 2: Advanced SAP Programming

2

Totaal aantal studiepunten: 40

Inschrijven

Voor persoonlijke info of een afspraak, contacteer Inge Stas.  Een intakegesprek voor je je inschrijft is verplicht, maar bindt jou niet tot inschrijving. Na het intakegesprek kan je je inschrijving starten.

Studiegeld

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

  • Per jaar: vaste kost € 650  + € 50 per studiepunt
  • Totale prijs voor het volledige programma  = € 2650  
  • Inbegrepen: jaar toegang tot SAP oefensysteem

Ontvang tot 30% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UC Leuven heeft als erkenningsnummer DV.O103479  (met na het punt de hoofdletter O).
Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be(link is external)

Wij raden aan de portefeuille direct aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun. 

Postgraduaat ERP (SAP) Technical Consultant, iets voor jou?

Deze opleiding gaat online door
Opleidingstype