Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Biotechnologie graduaat:

een ‘nuttige’ wetenschap

De biotechnologie manipuleert op een doordachte en gecontroleerde manier levende cellen of componenten ervan voor nuttige doeleinden. In de industrie wordt ze aangewend om bijvoorbeeld op grote schaal producten te synthetiseren of af te breken.

een ‘jonge’ wetenschap

De biotechnologie als wetenschap bestaat nog niet zo lang, toch worden micro-organismen al eeuwen ten dienste van de mens gemanipuleerd. Denken we bijvoorbeeld aan: het brouwen van bier met behulp van gist, het bereiden van kaas en yoghurt met melkzuurbacteriën, het laten rijpen van wijn, rijzen van brood, enzovoort. Ze vond dus haar oorsprong in de voedingssector.

De laatste decennia heeft de biotechnologie tal van nieuwe inzichten verworven. Zo werden mogelijkheden ontdekt om de erfelijke eigenschappen van cellen te veranderen.

een ‘praktijkgerichte’ wetenschap

Je begint deze opleiding natuurlijk met een basisvorming in de chemie, de biochemie en de biologie. Het accent ligt hierbij niet op de theorie, maar op de praktijk. Vandaar de bijzondere aandacht voor de toepassingen van de biotechnologie in de voedingssector, de milieuzorg, de medische sector, de sector van de gentechnologie en de agro-industrie.
Telkens met de nodige aandacht voor kwaliteit en veiligheid.

je graduaatsdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in de biotechnologie. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie te behalen.

 

Instappen in deze opleiding kan het hele jaar door. Nieuwe inschrijvingen kunnen op elk ogenblik van het academiejaar gebeuren.