Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

02 dec

Startminds - 02/12/2021 - Cultureel ondernemen binnen de kunstwereld

Opgelet, deze activiteit is reeds afgelopen.

In dit ondernemerschapseminarie komen 2 deelsessies aan bod:

9u00-10u00: Liesbeth Philippaers - This Girl

10u15-11u30: Thomas Odeurs – Copper & Light

Sessie 1 (9u00-10u00): Hoe de autodidact Liesbeth Philippaers de (kunst)wereld inpakt met haar kleurrijke hartsculpturen

Liesbeth Philippaers ziet zichzelf als iemand van wie het leven pas écht gestart is op haar 35ste. Voordien was het voor This Girl Liesbeth Philippaers vooral een lange zoektocht naar wie ze was en kon zijn. Ze vertelt haar verhaal als ondernemer.

Sessie 2 (10u15-11u30): “Innovatie en ondernemen in de kunstwereld”

Beperkte en afkalvende subsidies, maar ook de coronacrisis, ondergraven de instroom van jonge kunstenaars steeds meer. De positie van jonge kunstenaars komt daardoor steeds meer onder druk te staan. Relevante ontwikkelingsruimte en sterker zakelijk inzicht zijn broodnodig opdat meer talent het professionele veld weet te bereiken.

Copper & Light biedt antwoord door een nieuw werkingsmodel voor jonge beeldende kunstenaars te introduceren. Door zich te positioneren tussen de kunsthogescholen en het professionele veld wil Copper & Light de bestaande leegte invullen. Doel: meer kansen creëren voor jonge artistieke oeuvres en carrières. Deze infosessie van Thomas Odeurs omvat een brede kennisgeving over de actuele problematiek onder jonge kunstenaars en oplossing die Copper & Light daar tegenover stelt vanuit de vernieuwende werking van een coöperatieve vennootschap.

startminds_logo_0_0.jpgvlaio-lejon-v4.jpglogo_luca_school_of_arts_transparant_png.png

Startminds - 02/12/2021 - Cultureel ondernemen binnen de kunstwereld

Praktische info

02 dec 2021
9:00 uur - 11:30 uur
online
België
BE