De investering in stageplaatsen en projectwerking bij en samen met buitenlandse partners gebeurt via:

  •  internationalisatievakken (1e/2e fase)
  •  een internationale week (1e/2e fase)
  •  het projectwerk Internationalisation@Chemistry(link sends e-mail), waarin je een multinationale groep vormt met studenten uit UCLL- partnerinstellingen (2e fase)
  • mogelijkheid tot internationale stage (3e fase)
Groep international week chemie
Internationale toppers op bezoek bij ons

We hebben een sterk internationaal netwerk waar elke student van kan meegenieten! Zin in een straf onderzoeksproject? We krijgen elk jaar studenten en docenten uit partnerinstellingen over de vloer waarmee jij een week lang aan een project werkt.

Het hoeft natuurlijk niet énkel werk te zijn: je geniet ook van netwerkmogelijkheden op heel wat leuke events waar er naast work ook tijd is voor play.

milieutechnologie chemie
... en studentenervaringen in het buitenland

Om reeds vanaf je opleiding een aanzet te geven voor je internationale carrière voorziet de opleiding enkele mogelijkheden en investeren we ook voortdurend in een uitgebreid netwerk van bedrijven, stageplaatsen en projectwerking in en samen met buitenlandse partners.

Zo zijn er uitwisselingsmogelijkheden met instellingen in Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Vietnam, … Zie jij een uitdaging ver weg van huis wel zitten? Informeer naar onze Erasmus-programma’s en hou je klaar voor een schitterende persoonlijke ervaring.

Candy Thevissen - Water4Ghana

Alumna procestechnologie

Ik deed een vrijwilligersstage bij SOS-Kinderdorpen in Tamale, in het noorden van Ghana. Tijdens de stage gaf ik gedurende drie weken les aan leerlingen van het eerste leerjaar tot het zesde middelbaar. Op voorhand had ik enkele leuke proefjes bedacht voor de lessen Chemie. Het gaf enorm veel voldoening om te zien hoe enthousiast en geïnteresseerd de jongeren reageerden op mijn lessen.

Een van de dingen die me het meest is bijgebleven, is ongetwijfeld de levensstijl die de Ghanezen erop nahouden. Ze nemen er de tijd voor elkaar, er is minder stress en ze waarderen de kleine dingen in het leven. Tijdens mijn stage in Ghana heb ik geleerd om op eigen benen te staan, te communiceren in een andere taal dan het Nederlands en om te gaan met culturele verschillen. Een ervaring die ik iedere student zeker aanraad!

Chemie, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Thomas Scheers
Opleidingsverantwoordelijke Chemie (Campus Gasthuisberg)