Moving Minds DNA in de Mondzorg? | UCLL

Weet je waarom UCLL voor jou de geknipte omgeving is?

Student Mondzorg

Omdat wij gedreven zijn door het Moving Minds DNA. Het Moving Minds DNA is een uitzonderlijke kwaliteit, die uitsluitend voorkomt bij inspirerende, innovatieve en ondernemende professionals met een open blik op de wereld en een authentiek engagement voor een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Wat heeft dat met de opleiding tot bachelor in de Mondzorg te maken?

DNA Mondzorg-student

Alles! Om te beginnen moet je beseffen: mondhygiënist worden is niet voor iedereen weggelegd. Je moet uit het goede hout gesneden zijn. De lat ligt immers hoog. En terecht. Want als mondhygiënist draag je verantwoordelijkheid. Je maakt deel uit van de boeiende wereld van de gezondheidszorg. Een mondhygiënist combineert vele talenten. Je bent wetenschappelijk onderlegd en hebt aanleg voor methodisch onderzoek. Tegelijk werk je met en voor mensen, wat goede communicatieskills en interpersoonlijke vaardigheden vereist.

Enerzijds kan je perfect zelfstandig functioneren, anderzijds werk je samen in een team van experten om elke patiënt de beste zorg te verlenen. Ethisch, juridisch en maatschappelijk ben je gebonden aan de hoogste normen, maar je bent ook ondernemend, innovatief en creatief.

Jouw skills

Je bent in staat om relevante klinische gegevens te verzamelen en te interpreteren, om beslissingen te nemen en om diagnostische en therapeutische interventies uit te voeren. Daarnaast ben je maatschappelijk en menselijk betrokken, met oog voor preventie en voorlichting.

Om het met de CanMeds-rollen te benoemen: een mondhygiënist is wetenschapper, professional, communicator, samenwerker, manager én health advocate. En dat allemaal in één persoon! Let’s face it: je wordt niet zomaar mondhygiënist. Maar dat maakt jouw opleiding aan Hogeschool UCLL net zo interessant en uitdagend! En als jij de guts en de spirit hebt, dan zorgen wij ervoor dat je je droom realiseert. Dan steken wij jou aan met het Moving Minds DNA.

Hoe we dat concreet doen?

  • Door je mondjesmaat verantwoordelijkheid te geven in een veilige omgeving.
  • Door je ruimte te geven en je los te laten, maar je op te vangen als het nodig is.
  • Door je nieuwsgierigheid te prikkelen en je dorst naar kennis te laven in een hybride leeromgeving.
  • Door je in authentieke praktijksituaties de technieken te laten oefenen tot je ze volmaakt beheerst.
  • Door je te betrekken bij onderzoek en dienstverlening en je warm te maken voor innovatie.
  • Door je uit te dagen en je te stimuleren, zodat je evenwichtig kan groeien in alle aspecten van je toekomstige job.

Mondzorg, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Evy Ferrari
Opleidingsverantwoordelijke Mondzorg