Ervaringsleren

Laat jij je inspireren door de (culturele) diversiteit rondom jou? Voel jij je pas echt in je element wanneer je uit je comfortzone treedt? Goed nieuws!

Je krijgt vanaf de start (internationale) ervaringen, waarbij de ervaring van het moment centraal staat. Nadien heb je de tijd om over deze ervaringen te reflecteren. Zo kom je al snel tot nieuwe (zelf-)inzichten, kennis en vaardigheden. 

Want leren doe je in nieuwe contexten, door uitdagingen aan te gaan en dat wat je leerde meteen toe te passen in je eigen leven

Hieronder vind je een filmpje en enkele foto's van zulke ervaringsmomenten.

Stages in elke fase

In onze professionele bacheloropleiding besteden we veel aandacht aan stage. Door mee te draaien op de werkvloer, krijg je de kans om het takenpakket van een praktijkgerichte orthopedagoog te observeren en te analyseren.  Je zal zelf ook initiatieven kunnen nemen en erover reflecteren. Je krijgt de kans om feedback te geven en te ontvangen. Zo kan je je handelen en je beroepshouding bijsturen

Voor ons is het duidelijk: actief participeren op de werkvloer zorgt voor een doorleefde integratie van kennis, vaardigheden en beroepshoudingen, die je aanleert en ontwikkelt tijdens je opleiding. 

Op welke manier stage is ingebed in onze opleiding? 
Dat zie je hieronder:

Orthopedagogie, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Opleidingsverantwoordelijke Orthopedagogie - Evi Neven
Evi Neven
Opleidingsverantwoordelijke Orthopedagogie
Bart Nies
Lector Orthopedagogie
Margot Heylen
Lector Orthopedagogie
Inge Henrotay
Lector Orthopedagogie