Kortdurende uitwisselingen

Enerzijds zijn er korte internationale initiatieven waar je 1 à 2 weken op uitwisseling gaat naar een ander land. De inleefreis naar Polen, Benin of Ecuador zijn hiervan enkele voorbeelden. Deze initiatieven kan je via het opleidingsonderdeel persoonlijke professionalisering opnemen in je 2de of 3de opleidingsfase. Dit is afhankelijk van de timing waarop de uitwisseling zal worden georganiseerd. Bij het begin van je 2de en 3de opleidingsfase zal je hier meer informatie over ontvangen. 

Anderzijds kan je ook deelnemen aan internationale online congressen of kan het zijn dat je via een bepaald opleidingsonderdeel in contact komt met buitenlandse docenten en studenten.

Langdurige uitwisselingen 

Voor studenten die langdurig een internationale ervaring willen opdoen, zijn er in de laatste opleidingsfase mogelijkheden om een volledig semester een studie of stage op te nemen bij één van onze partners in Europa of het Zuiden.

  • We hebben een groot netwerk van partners in Europa waar studenten een studie of een stageprogramma kunnen volgen.
  • In het Zuiden hebben we structurele samenwerkingsverbanden met lokale organisaties (Suriname, Zuid-Afrika, Ecuador en Bali) in het kader van Community Development through Service Learning (CDSL). De Zuid-stages worden voorafgegaan door een specifiek voorbereidingsprogramma.
Een fantastische ervaring die mijn kijk op de wereld heeft verbreed, waar ik mezelf en al mijn kwaliteiten heb leren kennen en waar ik geweldige vriendschappen heb gemaakt!

Annelies Zuid-Afrika

Buitenlandse stage was voor mij een cultureel en leerrijk avontuur waarbij ik veel over mezelf heb geleerd!
Soraya Suriname

Soraya Suriname

Mijn buitenlandse stage was een onvergetelijke en buitengewone kans om de perfecte groeimogelijkheden als professional binnen een nieuw werkveld te krijgen.
Saskia Duitsland

Saskia Duitsland

Orthopedagogie, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Opleidingsverantwoordelijke Orthopedagogie - Evi Neven
Evi Neven
Opleidingsverantwoordelijke Orthopedagogie
Bart Nies
Lector Orthopedagogie
Margot Heylen
Lector Orthopedagogie
Inge Henrotay
Lector Orthopedagogie