Je kan op internationale stage gaan. Maar je kan ook deelnemen aan internationale activiteiten binnen de schoolmuren. Internationalisation @ home zeg maar.  Een vroedvrouw die afstudeert aan Hogeschool UCLL is dus international proof.

Vanaf de opstart van de opleiding willen we je kennis laten maken met diversiteit, multiculturalisme …
Je kiest er zelf voor of je dit dicht bij huis doet… of liever de wijde wereld intrekt. 

  • Dicht bij huis kom je tijdens de lessen in contact met internationale sprekers of je neemt deel aan de Internationale week.
  • Liever de wijde wereld in? Je kan kiezen voor korte of lange stagetrajecten. Zowel naar het Noorden of het Zuiden. We werken hiervoor nauw samen met onze partners in volgende landen: Rwanda, Botswana, Kameroen, Ghana, Kenia, Zuid-Afrika, Finland, UK, Zwitserland en Italië.

Quotes & getuigenissen

Van locals en studenten

Thomas Ntawukuriryayo - Quality officer Nyamata hospital Rwanda
Openvouwen
Amber Baeten & Marie Clerckx
Openvouwen
Esther Vrancken
Openvouwen

CASE: stageplaatsen in Rwanda

Vroedvrouwen zijn duizendpoten: eentje ervan is Nadja Van Endert; vroedvrouw, docent, International Officer en Opleidingsverantwoordelijke van onze opleiding.  Ze was in het najaar van 2021 op bezoek bij onze partner in Rwanda. Samen met onze vroedkunde collega’s van de University of Rwanda heeft ze verder gewerkt aan het lopende VLIR-UOS project.

Tegelijkertijd werd deze internationale samenwerking verder versterkt door samen nog meer expertise te delen, want dat is waar we voor staan; leren van en met elkaar. De verschillende stageplaatsen in Rwanda werden bezocht waar onze studenten vroedkunde vanaf februari 2022 hun kennis en vaardigheden zullen aanscherpen in de laatste recht lijn richting afstuderen.

CASE: Flying Doctor Flora

Alumnus Flora Billiouw ken je ongetwijfeld van de Eén-reeks Flying Doctors - Virunga. Deze serie vertelt het verhaal van vijf jonge Vlaamse hulpverleners die in Congo helpen om het Virungapark en haar bewoners te beschermen. Flora kreeg de internationale smaak al te pakken tijdens haar studies. Ze liep stage in Kameroen, Rwanda, Peru en Ecuador en deed er ervaringen op die ze haar hele leven zal meedragen.

Kiezen voor een internationale stage is een zaadje planten dat tijdens je buitenlands verblijf groeit en waar je jouw hele leven de vruchten van plukt.

Flora Billiouw

Vroedkunde, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Sylvie Dewaele
Opleidingsverantwoordelijke Vroedkunde (Leuven)
Nadja Van Endert
Opleidingsverantwoordelijke Vroedkunde (Genk)
Marlies Swerts
Lector Vroedkunde (Genk)
Cindy Mattens
Lector Vroedkunde (Leuven)