Pukkelpop

In 2022 is Hogeschool UCLL opnieuw partner van Pukkelpop. De basis van deze samenwerking is duurzaamheid, vertrekkende vanuit de UN Sustainable Development Goals. Het geven van borstvoeding levert een bijdrage bij het realiseren van elk van deze 17 doelstellingen. Daarom is het belangrijk om borstvoedende moeders maximaal te ondersteunen, zodat ze ook in combinatie met ontspannings- en werkacitiviteiten het borstvoeden kunnen combineren.

Tijdens PKP 2022 kan elke festivalganger die borstvoeding geeft en wenst af te kolven terecht in een hiervoor speciaal uitgeruste ruimte in de centrale EHBO. Deze ruimte wordt uitgebaat door vroedvrouwen (docenten en studenten) van de opleiding vroedkunde van hogeschool UCLL.
Deze ruimte is toegankelijk tijdens de openingsuren van de EHBO post op vrijdag, zaterdag en zondag van 11u-1u.
Wat mag je hier verwachten? Een afgeschermde zone, waar je in alle discretie kan afkolven. Deze zone is ook voorzien van alle gemakken die een kolvende festivalganger zich wensen kan: elektrische afkolftoestellen van Lansinoh, steriele afkolfmaterialen, steriele opvangpotjes, … Indien gewenst kan de moedermelk in bewaring gegeven worden en op een later moment opgehaald. Wij voorzien koeltasjes om de afgekolfde melk te transporteren.

Pukkelpop

Deze zone zal enkel toegankelijk zijn voor afkolvende festivalgangers en een aanwezige (student)vroedvrouw. Bij hen kan je terecht voor praktische vragen, advies, …

Wens je nog meer info? Dan kan je ons contacteren via borstvoeding@ucll.be

Wij kijken er alvast naar uit! Tot dan!

Meer over UCLL @ Pukkelpop

Pukkelpopteam 2019

Ontdek wat we nog allemaal in petto hebben met onze opleidingen op Pukkelpop 2022.