Campus Hertogstraat | UCLL
Campus Hertogstraat

Op onze campus Hertogstraat in Heverlee kan je de Lerarenopleiding Kleuter, Lager en Secundair Onderwijs en de Educatieve Graduaatsopleiding vinden.

Ook de Banaba's Buitengewoon Onderwijs en Meertalig Onderwijs  en de postgraduaten van de Lerarenopleiding vinden plaats op deze campus.

Adres

Hertogstraat 178
3001 Heverlee
België

Google maps
Openingsuren
CAMPUS
> tijdens les- en examenweken
- maandag - vrijdag: 07.00 - 22.00 uur
- zaterdag: 08.00 - 13.00 uur
> tijdens lesvrije weken
- maandag -vrijdag: 08.00 tot 17.00 uur

ONTHAAL
> tijdens les- en examenweken
- maandag - vrijdag: 08.00 - 17.00 uur
> tijdens lesvrije weken
vanaf 3 t.e.m. 14 juli 2023
- maandag - vrijdag: 08.00-12.00 en 12.30-15.30 uur
Contact Campus Hertogstraat
Onthaal

Extra informatie

Sluitingsdagen
Openvouwen

Opleidingen op Campus Hertogstraat

Campus Hertogstraat

Ontdek hier alle opleidingen je die kan volgen op Campus Hertogstraat in Heverlee.

Op de campus

Campus Hertogstraat

Deze ruime campus, gelegen in het groen en naast het Meerdaalwoud, bestaat uit drie gebouwen: het moderne hoofdgebouw ‘gebouw Hertogstraat’, het karaktervolle ‘gebouw Naamsesteenweg’ en onze UCLL ‘Sporthal’.

De campus heeft verschillende aula’s, enkele bewegingszalen en tientallen praktijkgerichte les- en vaklokalen. Zo zijn er speciaal uitgeruste lokalen zoals ateliers, didactische keuken, kleuterlabo, multimedialokaal, muzieklokalen, technieklabo, … Voor de sportlessen kan je terecht in een eigen sporthal met verschillende zalen, fitness, klimmuur en douches en deelt de campus ook de sportterreinen en het zwembad van het H.H. Instituut. Daarnaast zijn er ook kantoren, vergaderruimtes en gesprekslokalen.

Buiten de les kan je terecht in het leercentrum, met een uitgebreide bibliotheek en een spelotheek waar je schoolboeken, jeugd- en prentenboeken, tijdschriften, informatieve boeken, pedagogische en didactische literatuur, spelotheekmaterialen en audiovisuele materialen kan raadplegen of uitlenen. Je kan er ook in stilte studeren of een afgesloten werkruimte reserveren voor groepswerk.

Je bent ook steeds welkom in het open leercentrum, een twee verdiepen tellende open werkruimte voor studenten, of in één van de vele zit- en werkhoeken verspreid over de campus.

Neem hier alvast een virtueel kijkje op onze campus!

Vervoer & Toegankelijkheid

Hoe bereik je Campus Hertogstraat?

Met de fiets

De snelste manier om campus Hertogstraat te bereiken is met de fiets. De campus ligt op een berg, uiteraard. Dus dat is een gezonde fietstocht.

Onze campus heeft een ondergrondse fietsenparking en twee fietsherstelzuilen waar je zelf gratis aan je fiets kan sleutelen of je banden oppompen.

Je kan een fiets huren bij VELO! Je betaalt dan € 30 voor een tweedehands of € 50 voor een nieuwe fiets voor het hele academiejaar en een waarborg die je bij inleveren terugkrijgt.  Herstellingen kunnen ook bij VELO. De herstelling kan trouwens in het station van Leuven. Je kan je fiets dus laten herstellen als je in de les zit.

Met het openbaar vervoer

Kom je met de bus naar de campus? Voor Campus Hertogstraat neem je bus 4, 5 of 6 van De Lijn. Je stapt af aan de halte Kazerne (Heverlee), op de hoek van de Kerspelstraat en Hertogstraat. Nog een minuutje wandelen en je bent op de campus. Bus 2 (richting Campus Heverlee) rijdt naar het andere UCLL-gebouw aan de Naamsesteenweg (halte H. Hart Instituut Heverlee). Volg de pijlen naar Gebouw Hertogstraat (10 min. wandelen).

Kom je met de trein naar de campus dan heb je twee mogelijkheden. Je neemt de trein tot station Leuven en stapt dan over op de bus of fiets (kwartiertje). Of je neemt de trein tot station Heverlee en wandelt via de Naamsesteenweg en Hertogstraat verder naar de campus (kwartiertje).

De Studentenbuspas

Neem je enkel de bus in Leuven, dan kan je een studentenbuspas kopen. Voor € 25 euro kan je een heel academiejaar de bus nemen in Leuven. 
Neem je ook buiten Leuven de bus? Dan neem je beter een Buzzy Pazz.
 

Met de wagen

Kom je met de auto, motor of bromfiets naar de campus? Parkeren kan enkel op de parking van Campus Hertogstraat (ingang via Kerspelstraat). Er is geen parkeermogelijkheid in de omliggende straten en wijken (enkel toegankelijk voor bewoners). Wie les heeft in het gebouw Naamsesteenweg, parkeert zijn wagen aan Campus Hertogstraat en gaat te voet naar het lesgebouw.

Met een jaarabonnement van €60 kan je je auto een heel academiejaar lang parkeren op de parking van Campus Hertogstraat (€30 voor een semester). Na je inschrijving, kan je via het intranet je jaarabonnement bestellen. De parking is de eerste weken van het academiejaar vrij toegankelijk.

Campussen in de buurt