Honours degree @ UCLL | UCLL

Explore, Engage, Endeavour

Zin in een uitdaging met een maatschappelijke meerwaarde? Werk samen met studenten van andere opleidingen binnen multidisciplinaire teams. What's in it for you?

  • Explore: ontwikkel jouw talenten
  • Engage: werk aan je leiderschapskills
  • Endeavour: bouw een sterk netwerk uit

En maak zo ook een écht verschil. Word een Moving Mind en breng door jouw moves ook anderen in beweging. Bonus? Het is meteen ook een extra troef op de arbeidsmarkt!

Drie pijlers

Wil jij uitblinken en grenzen verleggen in de praktijk? Boost je studie én je cv met het Honours Degree UCLL. Met dit traject spreken we studenten aan die meer willen, kunnen en durven.

Het Honours Degree is een extra uitdaging van twee semesters die je aangaat naast jouw reguliere opleiding.  We zetten de drie pijlers van het honours degree nog eens op een rijtje:

Intrapreneurship en leiderschap: een verschil maken binnen elk team
Duurzame innovatie met maatschappelijke meerwaarde ontwikkelen
Jouw netwerk uitbouwen in samenwerking met externe partners
Workshop @ streetwize

Programma

Het Honours Degree is een verzameling van workshops, bootcamps, deelname aan events en project management. We starten traditioneel met een workshop rond veerkracht bij StreetwiZe en leren het inspirerende verhaal achter de Mobile School.  

Praktische info

Voor wie?

Voor alle studenten Management!  Je zit hierbij deels zelf aan het stuur en bepaalt dus voor een stuk zelf welke richting het project uitgaat. 

Wanneer?

We ontmoeten elkaar ongeveer wekelijks met uitzondering van de examen- en blokperiodes en vakantiedagen.

Waar?

Afhankelijk van de planning gaan de sessies door op campus of op locatie zoals de Maakleerplek, StreetwiZe, Equicoaching, Opek, The Shift… Sommige feedbacksessies worden ook online georganiseerd.

Begeleiding?

Doorheen het traject word je begeleid door ervaren lectoren en experten uit het werkveld.  Met je coach stel je een programma samen met duidelijke milestones door het jaar heen.

Voorbeelden van projecten

Podcast: UCLL Excellent 2022

Vanuit de Sustainable Development Goal (SDG): armoede, werd er een podcast uitgewerkt om armoede bij jongeren aan te kaarten. Zo werd er een hele reeks van podcasts uitgewerkt waarin er in gesprek wordt gegaan met organisaties die rond dit thema werken. 

Platform Sirkel

 “De link tussen jonge ondernemers en duurzaamheid!" Een online ontmoetingsplatform waar jonge ondernemers die duurzaam willen ondernemen elkaar kunnen vinden, informatie kunnen delen en inspiratie kunnen opdoen.  

What's in it for you?

Je creëert samen met je team duurzame en innovatieve oplossingen voor real-life uitdagingen (wicked problems). De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s) gelden hiervoor als kompas.

Op basis van jouw eigen passie en intrinsieke motivatie kies je vervolgens welke maatschappelijke uitdaging je wenst aan te gaan. Hoe gaan we samen aan de slag?

The Honours Community 

Met het Honours Degree behoor je tot een tribe van like-minded people die met dezelfde energie aan de slag gaan. Mensen met een andere achtergrond en soms kijk op de dingen maar even gedreven als jij. Met een coach vanuit het Honours Degree en een peter of meter uit het werkveld sta je nooit alleen.

Doorheen het traject doe je aan introspectie. Via sessies rond intrapreneurship en persoonlijk leiderschap leer je jezelf kennen in relatie tot anderen. We zetten in op jouw talenten en hoe je die kan inzetten om als team vooruit te gaan.

 

Een eigen project

Tijdens je Honours traject werk je een project uit met een maatschappelijke meerwaarde. We starten vanuit de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Vervolgens geef je zelf het project richting vanuit je eigen motivatie en passie.

Welke uitdaging gaat jouw team tackelen? Samen met enkele teamgenoten vorm je een tribe doorheen het traject en stel je finaal jouw project voor aan het management en stakeholders. In ruil daarvoor krijg je een Honours Degree en een digitale badge op je Linkedin profiel. 

Troef op de arbeidsmarkt

Ook op de arbeidsmarkt zorgt jouw deelname aan dit project voor een wow-effect. En die toekomstige werkgevers? Die ontmoet je al via onze netwerkopties, zoals een netwerkevent en het meter/peter-principe. 

Het Honours Degree gaat niet over credits verdienen. Die haal jij in je gewone traject. Je toont aan dat je ervaringen wil opdoen, mensen wil leren kennen, jezelf naar een hoger niveau wil tillen. Jij wil verder gaan, the extra mile

Ready for it?

Join us!

Zie je het helemaal zitten of heb je nog wat vragen? Stuur gerust (vrijblijvend) een mailtje. Coördinator Tim Van Tilt helpt je graag verder!