Je was vorig academiejaar al aan UCLL ingeschreven en je hebt niet officieel uitgeschreven in de loop van dat academiejaar en je wil voor het volgend academiejaar inschrijven in een andere opleiding, dan moet je je herinschrijven. Dit is bv. van toepassing als je een bachelordiploma hebt behaald en het daaropvolgende jaar een banaba, een postgraduaat, of een bijkomende opleiding wil starten. Of als je een graduaatsdiploma hebt behaald, en het daaropvolgende jaar een verkorte bachelor wil starten. Maar dit is ook van toepassing als je bv. wil heroriënteren naar een andere opleiding. 

Herinschrijven kan enkel nadat je een uitnodigingsmail kreeg. Deze mail wordt gestuurd na de bekendmaking van de resultaten van de 2de examenperiode als je op alles geslaagd bent of als je enkel tolereerbare tekorten hebt waarvoor je toleranties opneemt. In het andere geval krijg je een herinschrijvingsmail na de bekendmaking van de resultaten van de 3de examenperiode. 

Controleer dus regelmatig je UCLL-mailbox en volg de instructies in deze mail. Het herinschrijven gebeurt volledig online via KU Loket