Wat is jouw verhaal? | UCLL

Een open hogeschool?
Een verbindende hogeschool?

Op welk concreet moment heb je verbinding, openheid, duurzaamheid, inclusie, rechtvaardigheid of engagement voor iedereen ervaren?

Jouw verhaal helpt ons om een gedragen strategisch plan 2024-2030 te schrijven. Elke 6 jaar beslissen we als hogeschool waar we met z’n allen onze schouders onder zetten. Dat doen we in een strategisch plan. Kleine groepen van medewerkers en studenten zijn al een tijdje aan de slag en hebben een aantal visiestatements geformuleerd. De basis is gelegd. Nu willen we heel UCLL betrekken. Jou dus ook.
 

Ga direct naar het formulier

 

Stap 1:
Wanneer ervaar je onze hogeschool als...

🤲 een open hogeschool?
🤝 een verbonden of verbindende hogeschool?
👊 een hogeschool met impact op inclusief, duurzaam of rechtvaardig samen-leven?
🤗 een hogeschool die zich engageert voor de ontwikkeling van iedereen?
  • Op welk concreet moment heb je verbinding, openheid, duurzaamheid, rechtvaardigheid of inclusie ervaren? Wat heb je meegemaakt? Wat deed jij of iemand anders?
  • Wanneer voel je dat wij een hogeschool zijn met impact binnen of buiten de campusmuren of die zich engageert voor de ontwikkeling van iedereen?  

Stap 2:
Neem een foto en deel jouw verhaal

We willen jou vragen om foto’s in te sturen samen met een kort tekstje van concrete momenten en ervaringen waar je gevoeld hebt dat UCLL inclusief, duurzaam, verbindend of open is.

Deel je foto en verhaal via het formulier hieronder


Foto’s en verhalen zijn krachtige middelen om inzichten, perspectieven en ervaringen te verzamelen die niet breed gezien of gehoord worden.

  • Het gaat over jouw persoonlijk verhaal en wat er allemaal van moois gebeurt op je werk- of studieplek, dus schrijf in de ik-vorm. Het kan gaan van grote evenementen tot hele kleine verhalen.
  • Het gaat niet om kwaliteit of de schoonheid van de foto’s.
  • De foto’s moeten niet exact gelinkt zijn aan je verhaal. Het mag een metafoor zijn of een tekening. Alles kan, het gaat om jouw verhaal en jouw ervaring erachter.
  • Je mag ook meerdere verhalen indienen.
  • Belangrijk is wel dat er geen herkenbare mensen op de foto staan.

 

Voorbeelden

 

In december vertelde een student mij: "Ik heb me vaak slecht gevoeld in het middelbaar onderwijs. Toen ik naar UCLL kwam, voelde ik een hele andere mindset. Er wordt niet veel geoordeeld of gepraat over elkaar, niet door medestudenten en niet door lectoren." Onze 'open mind', daar ben ik trots op.

-- Bert Maes, Lerarenopleiding / Dienst Communicatie

 

Tijdens de coronaperiode ben ik een tijdje afwezig geweest vanwege moederschapsrust. Toen ik hierna terug aan het werk ging, zag ik iemand op campus Gasthuisberg rondlopen met een mondmasker met een venstertje in. Ik bevroeg de opleidingsverantwoordelijke van Biomedische Laboratoriumtechnologie (BLT) en wat bleek, omdat er een dove of slechthorende student BLT studeerde en hiervoor mondbeeld zeer belangrijk is om goed te kunnen begrijpen wat er gezegd wordt, hadden ze mondmaskers met venstertjes aangeschaft voor alle lectoren die aan haar lesgaven. Zodoende werd de hinder van het mondmasker verholpen. Heel klein, maar toch een veelbetekenend mooi voorbeeld van inclusie, vind ik.

-- Lien Frissen, Programma Gezondheid & Expertisecentrum Inclusive Society

 

 

Wat ik zo fijn vind hier aan de UCLL is dat je de lectoren gewoon kan aanspreken, ze staan heel dicht bij ons. Dat gevoel heb ik al van in het begin. We kunnen gerust aan het eind van een les zeggen ‘dit was het niet’. Sommige lectoren vragen daar ook altijd naar aan het eind van de les of het duidelijk was of wat er nodig is om het beter te maken. Op die manier kunnen ze snel aanpassen, dus eigenlijk zijn zij dan ook aan het leren om beter les te geven, en wij hebben dan ook meer aan de lessen als ze aangepast worden op onze maat.

-- Student, anoniem

 

Stap 3:
Kom naar de tentoonstelling en de droom- & denkdag (niet verplicht)

Wat zal met de foto’s en verhalen gebeuren?

Op donderdag 21 maart organiseren we een droom- & denkdag met een tentoonstelling van de foto’s en verhalen, en een workshop onder leiding van onderzoekers Katrien Mertens en Liesbeth Spanjers van ‘De Living’, onderdeel van het UCLL-expertisecentrum Inclusive Society om de strategische doelen te concretiseren.

We hebben jullie input nodig, zodat het directieteam het strategisch plan verder vorm kan geven in verbinding met wat er leeft binnen UCLL. Iedere stem telt. Daar kan je mee de touwtjes in handen nemen. We gaan met 150 medewerkers en studenten aan de slag. Stel je hieronder kandidaat om op 21 maart erbij te zijn. Vervoersonkosten met het openbaar vervoer worden terugbetaald, en gratis catering wordt voorzien.

Campus Corso, Diestsestraat 253, 3000 Leuven
Donderdag 21 maart
tussen 13u00 en 17u00
verwelkoming met broodjes vanaf 12u00

Wat is jouw verhaal?