Kick start

De overstap naar het hoger onderwijs is een hele uitdaging, zeker als er in jouw omgeving weinig mensen ervaring hebben met verder studeren aan het hoger onderwijs.

UCLL biedt een programma 'Kickstart' aan, waarin je als toekomstige student gedurende drie dagen alvast thuis raakt op onze hogeschool. Je krijgt tijdens deze driedaagse inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je maakt er kennis met medestudenten, docenten en studentenbegeleiders en gaat samen met hen aan de slag in verschillende workshops.

Data

  • Regio Leuven: van 29 tot en met 31 augustus
  • Regio Limburg: van 5 tot en met 7 september

Locatie

Campussen van UCLL

Contact en Inschrijven

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar: yasmine.goossens@ucll.be
 

Andere studenten kunnen misschien rekenen op ervaringen van huisgenoten. Ik niet. Ik zat ook met veel vragen. Wat extra informatie op voorhand, kan dus zeker geen kwaad.

Nilou Zamani, bachelor Orthopedagogie.

Starten in het hoger onderwijs is toch wel een grote stap. Ik voelde me erg onzeker, te meer omdat het totaal nieuw was - voor mij, maar ook voor mijn ouders. 

Ik was gelukkig niet de enige voor wie het allemaal onbekend was. De groepssfeer is belangrijk. En je moet ook iemand hebben waar je vragen aan durft te stellen. 

Joyce Bollaers, bachelor kleuteronderwijs 

Tijdens deze driedaagse krijg je inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je maakt kennis met studenten, docenten en studentenbegeleiders en gaat samen met hen aan de slag in verschillende workshops. Zeker voor pioniersstudenten is het van belang om snel een verbondenheid te creëren met je opleiding, de hogeschool en zeker en vast lotgenoten.

Yasmine Goossens, projectverantwoordelijke pioniersstudenten

Bekijk de reportage van ROB (sept. 2021)