Internationale studenten werken samen in UCLL rond ‘virtual reality' in de gezondheidszorg | UCLL

Internationale vibes deze week bij UCLL. 50 studenten uit gans Europa ontmoeten elkaar voor het eerst live, nadat ze wekenlang online werkten aan een gezondheidscase van Ziekenhuis Oost-Limburg. Deze internationale uitwisseling is een project van Europese universiteit E³UDRES², waarvan UCLL als enige Vlaamse hogeronderwijsinstelling lid is. Hoe de studenten van Hongarije, Portugal, Roemenië, Letland, Oostenrijk én België zich voelen? Als één grote familie. 

In het teken van virtual reality

Virtual reality kent eindeloos veel toepassingen in de zorg, maar hoe maak je het gebruik ervan zo laagdrempelig mogelijk? Vijftig internationale studenten bogen zich wekenlang over die vraag in het kader van E³UDRES², een Europese universiteit waarvan UCLL als enige Vlaamse hogeronderwijsinstelling lid is. Deze week ontmoeten de deelnemers elkaar voor het eerst live in onze hogeschool, om hun oplossingen op de vraag van Ziekenhuis Oost-Limburg in een stroomversnelling te krijgen. Zo geven ze de toekomst van de Limburgse gezondheidszorg een boost.

Roger Heijmans, UCLL-verantwoordelijke voor E³UDRES²“Studenten met een innovatieve mindset en gevoel voor ondernemerschap werken samen aan een case. Wat E³UDRES² uniek maakt, is dat het gaat om een écht probleem dat leeft bij een bedrijf of organisatie, waarvoor de deelnemers dus ook echte oplossingen zoeken. Zo doen ze praktische en internationale ervaring op. De kennis uit het project landt in de opleidingen van de hogeschool en in het lokale werkveld. Onze hogeschool is de enige Vlaamse hogeschool die op dit niveau meespeelt in het Europees onderwijslandschap.”

Internationaal familiegevoel

Deze lokale week draait om ontmoeting, inspiratie van straffe Limburgse ondernemers en internationale kennisdeling. Onder de vijftig studenten, zijn ook vier studenten van Hogeschool UCLL. Eén van hen is Imane El Batati, student Management & Organisatie: “Intense werkmomenten wisselen we af met inspiratie of een informelere activiteit. Dat geeft ons zuurstof om aan de case te werken.” 

Rodrigo Costa uit Portugal doet al voor de tweede keer mee aan een E³UDRES²-project: “De vorige keer vond ik het een geweldige ervaring, dus ik twijfelde niet om me opnieuw kandidaat te stellen. Je leert op korte tijd zo veel en ontmoet interessante medestudenten en ondernemers. Er heerst ook echt een familiegevoel.”

Meer info over E³UDRES²

Hogeschool UCLL is lid van een Europese universiteit. E³UDRES² bestaat uit negen hogeronderwijsinstellingen, die nauw samenwerken op het vlak van research, onderwijs en innovatie. Zo bouwt UCLL mee aan een duurzaam netwerk, waarbij we continu op zoek gaan naar verbinding tussen future proof onderwijs en een sterke regio.

Studenten kunnen gratis deelnemen aan E³UDRES²-activiteiten. Al meer dan 1.000 studenten van Hogeschool UCLL en de partnerlanden namen de afgelopen jaren deel aan E³UDRES²-activiteiten. Het netwerk breidt binnenkort uit met drie nieuwe landen en bevat dan meer dan 100.000 studenten en 10.000 stafleden. E³UDRES² staat voor Engaged, Entrepreneurial, European University as driver for smart and sustainable regions.

Ook interessant