UCLL biedt studenten leasewagens op biobrandstof aan | UCLL

Marc Vissers van UCLL ontkent dat het om een stunt gaat. “Onze studenten moeten als wereldburger in grote mate flexibel inspelen op regionale noden. Wij ondersteunen dat engagement van onze innovatieve en ondernemende studenten voluit. Moving Minds moeten vooruit kunnen.”

Biobrandstof op basis van appels?

Conform de missie van de hogeschool moet dit duurzaam kunnen. Daarbij rekent de hogeschool op haar onderzoekscentrum Sustainable Resources. Daar wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar de fabricage van appelleer op basis van appelafval. “Less is More!” weet Thomas Vandevijver, van de expertisecel Sustainable Resources: “In de marge van ons onderzoek naar appelleer hebben we ons ook bezig gehouden met de mogelijkheden van appelsap als biobrandstof. We doen nu overigens nog een vergelijkend onderzoek met peren. Misschien dat peren nog meer power geven!,” klinkt het hoopvol. “In het kader van de circulaire economie zouden ook de autozetels gefabriceerd kunnen worden uit ons appelleer,” voegt Vandevijver daar nog aan toe.

Snel zijn is de boodschap

In een eerste schijf gaat UCLL voor tien wagens. Studenten die menen in aanmerking te komen, vullen best snel onderstaand formulier in. “Anders vis je achter het net,” aldus nog Jan Snoecks van de dienst communicatie.

#hogeschoolmetdeleasewagen

Aanmelding studentenwagen

Indicates required field
Naam
Kleur?
Welke voorkeur heb je voor de kleur van de wagen?

Ook interessant