VZW Zijn ontvangt € 11 335,91 van studenten management en toegepaste informatica | UCLL

Geëngageerde studenten van de UCLL-opleidingen Management en Toegepaste Informatica gaven hun winst van verscheidene opleidingsprojecten aan vzw Zijn: Beweging tegen geweld. Helen Blow, voorzitter van vzw Zijn: “We zijn enorm onder de indruk van de inspanningen en wat de studenten gerealiseerd hebben. € 11 335,91 is een schitterend bedrag en we zijn hen daar dan ook heel dankbaar voor.”

Door en Voor Jongeren

De jonge ondernemers haalden het bedrag op via hun Start-up projects en Pop-up stores. Ze gingen daarmee verder dan 20% vennootschapsbelasting: hun winstbedrag gaat integraal naar het goede doel. Zoals ieder jaar werd dat goede doel gekozen door de studenten zelf. Wouter Hendrickx, student UCLL en mede-oprichter van pop-up ‘Braver’ licht de keuze toe; “We kozen allemaal samen voor wzw Zijn omdat het belang van het werk dat ze leveren in covid-tijden nog duidelijker werd. Huiselijk geweld nam toe, waardoor het belang van wat vzw Zijn doet nog eens werd benadrukt. Wij zijn heel tevreden dat we door onze projecten samen met hen een verschil kunnen maken voor andere jongeren.”

“Dankzij het werk van de studenten van UCLL kunnen we deze campagne nu ook bovenlokaal uitrollen en veel meer jongeren bereiken.”, aldus Helen Blow, voorzitter van VZW Zijn. De opbrengst zal geïnvesteerd worden in het project EquiSchools. “We zijn heel dankbaar voor de inzet van deze studenten. We zullen daarin een verschil kunnen maken voor jongeren in verschillende middelbare scholen betreffende relaties, seksualiteit, identiteit, discriminatie en geweldspreventie. Het werk van de UCLL-studenten zal ook jongeren inspireren om in hun voetsporen te treden: Als een onderdeel van dit project ontwikkelen die jongeren op hun beurt zelf een campagne om andere jongeren te informeren en sensibiliseren.”

Ondernemerschap in de lift

De winst komt uit opleidingsprojecten waarin studenten een eigen bedrijf oprichten en daarin producten of diensten verkopen. Huub Verboven, Maarten Pauwels en Maxim Vandenberghe van pop-up HopUp Leuven; “We begonnen met dezelfde visie en op dezelfde golflengte maar er waren zeker uitdagingen. We hebben geleerd dat een onderneming sterk is door ieders talenten ten volle in te zetten; van contacten met leveranciers tot het product bij de klant brengen. We zijn trots op wat we bereikt hebben en weten dat de winst sterk zal worden ingezet maakt het nog beter.”

Robrecht van Goolen, lector en begeleider van de start-up projecten, looft het engagement van de studenten: “Zien hoe onze studenten zelf met veel enthousiasme hun hart laten spreken, toont dat het ondernemerschap bij de jeugd niet enkel in de lift zit maar ook in goede handen is. We merken in onze cijfers van UCLL StartMinds dat steeds meer studenten ondernemen en daarbij hun winstoogmerk en maatschappelijke verantwoordelijkheid verzoenen.” Opleidingsverantwoordelijke Kim Plevoets beaamt die boodschap; “Voor ons als opleiding is dat ook mooi om te zien: ze creëren kansen voor zichzelf én anderen.”

Over VZW Zijn
Openvouwen
Over Startminds
Openvouwen

Ook interessant