Tom Martens

Junior accountant bij EY

"Ik besloot mij in te schrijven in de opleiding bedrijfsmanagement Accountancy-fiscaliteit aan UCLL, één van de beste keuzes die ik gemaakt heb tot dusver. Eens begonnen aan de opleiding kwam ik er snel achter wat er aan de UCLL in overvloed aanwezig is: passie.

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat elke lector stuk voor stuk zijn vakgebied gebracht heeft met enthousiasme en het nodige geduld. Ook waren de lectoren altijd bereikbaar voor vragen, feedback of gewoon een praatje. En neen, ik heb nooit een les gemist en ja, dat maakt van mij een beetje een nerd, zeker als ik zeg dat ik van elke les enorm heb genoten."

Toon Oostvogels

Middle Officer (Accounting-Taxation-Law) at ParFi Group

"Studeren aan de UCLL biedt je allerlei mogelijkheden aan voordat je afgestudeerd bent. Internationalisering is daar één van. Dankzij een breed netwerk kan je ervoor kiezen om aan een binnen -of buitenlandse partnerinstelling te studeren in het vijfde semester. Daarbovenop kan je daarna ook in alle uithoeken van de wereld stage lopen in het laatste semester. Relaties, netwerk en ervaring kunnen uitbouwen in het buitenland op jonge leeftijd als een boekhouder- fiscalist is een mooie stap voorwaarts richting de toekomst.

Maar nog veel belangrijker: je groeit als persoon. Grijp deze kans met beide handen want het is de ideale springplank naar het professionele beroepsleven"

Dakota Vermaelen

Junior financial auditor at BDO Belgium

"Het behalen van mijn diploma Accountancy-Fiscaliteit heeft de deur geopend naar mijn eerste werkervaring als boekhoudster. Toch besefte ik dat het behalen van een masterdiploma nog meerdere deuren kon openen, zoals naar mijn huidig beroep: auditor. Daarom volgde ik een schakeljaar bij KULeuven, gevolgd door een master Handelswetenschappen.

Deze master spreidde ik over twee jaren en combineerde ik met een parttime betrekking als boekhoudster. Ik ben ongelofelijk blij dat ik eerst een professionele bachelor behaald heb, omdat hier de nadruk op praktijkkennis en -ervaring wordt gelegd. Deze grondige basis zorgde ervoor dat ik sneller vertrouwd geraakte met concepten in de bedrijfswereld. Wanneer ik een academische bachelor zou behaald hebben, was de aanpassing naar het bedrijfsleven veel groter geweest. In mijn ogen is dit de perfecte combinatie van twee waardevolle opleidingen."