Kom slim naar de campus

Als je overweegt om met de auto te komen weet dan dat de parkeerplaatsen beperkt zijn en bekijk of je kan carpoolen. De meest ideale route naar je campus kan je makkelijk en snel plannen via onze campuspagina en met Google Maps.

Fietsen

Via het fietsatelier VEDO (Alternatief vzw) kan je voordelig een studentenfiets huren. Je betaalt een huurprijs van € 25 per academiejaar en een waarborg van 70 euro.

Een jaarlijks (verplicht) onderhoud krijg je er gratis bovenop: smeren van de fietsketting, vervangen van remblokken, remkabel, verlichtingskabel, lampjes voor- en achterlicht alsook velglint en het volledig nazicht van de fiets.

Na je inschrijving aan UCLL kan je online een fiets reserveren via CityBike en afhalen bij VEDO in Diepenbeek of Hasselt.

Voor herstellingen kan je ook terecht in het fietsatelier tegen studententarief, en dit zowel voor je gehuurde als eventueel voor je eigen fiets. 

Treinen en bussen

Om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren bieden we voor bepaalde trajecten een zeer voordelig busabonnement aan, de “campuspas”, of we belonen studenten die gebruik maken van een openbaar vervoersabonnement van De Lijn en/of NMBS met een gedeeltelijke terugbetaling.

 • Je neemt regelmatig de bus voor verplaatsingen in Diepenbeek, Genk of Hasselt
  • Dan past een campuspas van De Lijn waarschijnlijk het best jou. Met dit abonnement reis je voor € 20 tijdens het volledige academiejaar tussen twee zones.
  • Er zijn twee versies beschikbaar:

1. Verplaatsingen in en tussen Hasselt en Diepenbeek

2. Verplaatsingen in en tussen Genk en Diepenbeek

 • De campuspas(sen) kan je kopen bij je voor- of (her)inschrijving en wordt op je MOBIB-kaart geladen. Heb je nog geen MOBIB-kaart, dan wordt die ook besteld (€ 5). Nadien kan ook nog via het UCLL-intranet.
 • Reis je ook buiten Genk, Diepenbeek en Hasselt regelmatig met de bus?
  • T.e.m. 24 jaar kan je gebruik maken van een Buzzy Pazz. Met dit abonnement reis je onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn in Vlaanderen en Brussel. Je kan kiezen tussen een abonnement voor 1, 3 of 12 maanden. Check ook de (gezins)kortingen op de website van De Lijn.
  • Ben je ouder dan 24? Kies dan voor een Omnipas
 • ​Je bent pendelstudent en legt (bijna) dagelijks hetzelfde traject af met de trein?
 • ​Je bent kotstudent en legt enkele keren per week hetzelfde traject af?

Informeer je goed om te weten welke formule het best bij jou past. Dit kan via de websites of een loket van De Lijn en/of de NMBS.

Alle hierboven vermelde abonnementen (met uitzondering van de campuspas) komen in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling. Je krijgt de helft van de gemaakte kosten terugbetaald, met een maximum van € 100 per academiejaar. Heb je dus € 250 of meer betaald aan je abonnement(en), dan krijg je €100 terug. Heb je minder uitgegeven, dan krijg je de helft terug. 

Stuvo

Campus Diepenbeek
Agoralaan gebouw B bus 1
3590 Diepenbeek
Tel.  011 18 01 80
e-mail:  vervoer.limburg@ucll.be

Meer weten over vervoer op onze andere campussen?