Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanbod voor scholen

U bent hier

Techniek- en wetenschapsacademie

 

Houthalen, Leuven, Genk, Maaseik, Aarschot, Sint-Truiden, Lommel, Peer, Zonhoven, Beringen, Tienen, Hasselt, Meeuwen, As, Brugge, Gent, Mechelen, Hechtel, Zutendaal, Antwerpen, Kalmthout, Aalst …

Sinds de oprichting van de Techniek– en WetenschapsAcademie UCLL (TWA) in Greenville (Houthalen-Helchteren) is er sprake van een enorm succes en een grote toestroom naar allerlei initiatieven die genomen werden. Zo kunnen kinderen, jongeren, leraren en ouders deelnemen aan workshops, die al dan niet in schoolverband georganiseerd worden. Er werden al bijna 70000 inschrijvingen genoteerd voor het volgen van een workshop. Wil jij ook echt STEM beleven, in schools verband of in de vrije tijd, kan je dus best tijdig reserveren.

Typische vrijetijdsactiviteiten krijgen een leerrijke plaats tijdens de invulling van workshops voor verjaardagen en vakantiekampen, maar ook naschoolse activiteiten krijgen een actieve rol naast initiatieven als sport en cultuur.

Voor scholen wil de TWA iets extra doen. Elke workshop kan aangevuld worden met mogelijke opdrachten in de klas voor of na de workshop(s). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het aanbod volledig in de klas uit te rollen. Dit kan via de lesbrieven van de TWA tot ondersteuning van één van de lesgevers van de TWA in jullie school.

Ook de opdrachten rond windenergie en elektrische voertuigen blijven hun succes kennen. Wat ICT betreft zal de TWA zijn aanbod uitbreiden met oa nieuwe robotjes zodat er, naast het bestaande aanbod, voldoende uitdaging tot vernieuwing blijft. Om de keuze van workshop eenvoudiger te maken zal een leerlijn zichtbaar gemaakt worden per leeftijd.

Om kinderen blijvend te inspireren en het budget van scholen/ouders zinvol te laten besteden, bieden onze leveranciers de mogelijkheid om de materialen van de workshop via onze weg aan te kopen.

Techniek- en wetenschapsacademie