Overslaan en naar de inhoud gaan

Moving Minds Foundation

Koepelnaam van al onze Corporate Social Responsibility-projecten, partnerschappen in  het  kader  van onze Noord-Zuidwerking. Vanuit deze stichting kunnen studenten wereldburgers worden met een sociaal engagement om bv. de rijst-landbouw in Benin te verzekeren. Een knappe combinatie van regionale ontwikkeling en internationalisering.

RIJSTVELDEN IN BENIN?

In 2014 startte “Moving Minds” in de rijstvelden van Benin een samenwerking met de Collibri foundation van Colruyt. De rijstlandbouw is een belangrijke economische factor in Benin. Daarom werken onze studenten er aan de kansen van 30 jongeren uit arme boerenfamilies en stimuleren hen om zelf een onderneming te starten. Een vruchtbaar project om zo de toekomst van de rijstvelden te verzekeren. Dit project wordt mede uitgevoerd door onze studenten Banaba Noord-Zuid.

Nieuwsgierig? Bekijk dan onderstaande sfeerreportages. Je hoort o.a. Sofie Van Pelt die vanuit de Banaba Noord-Zuid voor onze hogeschool dit project coördineert.

Lees ook het interview met student Thibault Gerardyn die als student van de banaba Noord-Zuid stage liep in Benin.

INTERNATIONALE PROJECTEN BINNEN AL ONZE OPLEIDINGEN

Rijstvelden is slechts één van de vele internationale projecten waar we trots op zijn. Wat we willen bereiken: een leerrijke ervaring en een unieke kans voor onze studenten om hun kennis toe te passen in de praktijk en zo uit te groeien tot wereldburgers met een sociaal engagement.
 

ZOETE WONDEN IN KAMEROEN

Verpleegkunde

Studenten testen een nieuwe wondzalf uit op basis van honing in Kameroenese ziekenhuizen. Honing is een bestanddeel dat lokaal gemakkelijk te vinden is en dus leidt tot goedkopere zorgverlening.
Meer info over onze opleiding verpleegkunde

BROOD (CASSAVE) EN SPELEN IN SURINAME

Lerarenopleiding en Business Management

Studenten werken een bewustwordingsplan uit voor leerlingen in het Surinaams middelbaar onderwijs i.v.m. de cassaveteelt. Meer cassaveteelt maakt de gezinnen financieel onafhankelijker. Via een spel proberen de studenten de leerlingen hiervoor te boeien.
Lerarenopleiding
Opleiding Business Management

WEESHUIS PROJECT IN ZUID-AFRIKA

Orthopedagogie en Lerarenopleiding 

Studenten orthopedagogie trekken elk jaar naar Zuid-Afrika om in het weeshuis van de township te zorgen voor gehandicapte kinderen. In de buurt ligt ook een school waar studenten van de lerarenopleiding stage lopen. Enkele jaren geleden bouwden onze studenten Techniek er een klaslokaal uit waar de kinderen technische vaardigheden kunnen inoefenen. Het Bela-Bela project is een prima voorbeeld van “community development through service learning”, of een knappe combinatie van regionale ontwikkeling en internationalisering.
Opleiding Orthopedagogie
Lerarenopleiding

CHINESE VRIJWILLIGERS VOOR OUDERENZORG

Gezondheid en Welzijn

Op vraag van het Chinese Rode Kruis werkte de ploeg Gezondheidszorg en Technologie (Leuven) een Engelstalig postgraduaat uit rond ‘Ouderenzorg’. Vraagstukken zoals thuiszorg, ziektebeelden, euthanasie en andere kwamen hier bij aan bod.

Opleiding: postgraduaat China

BOLLYWOOD VOOR GEVORDERDEN

Banaba Noord-Zuid samenwerking

Een kunstroute, kookworkshops en een fietstocht in een prachtig Indische landschap, vormen de onderdelen van een nieuw fotoreisboek. Auteur en fotografe is een studente van de banaba Noord Zuid.