Overslaan en naar de inhoud gaan

PROJECT 'Het mobiele food lab'

IMPACT CREëREN OP HET CONSUMPTIEGEDRAG VAN JONGEREN

Het project 'Gezocht: Voedsel voor de Toekomst' van UCLL, Rikolto/Vredeseilanden, Colruyt Group, KU Leuven en Provincie-Vlaams Brabant gaat samen met jongeren op zoek naar producten om de groeiende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden. Docenten en studenten van UCLL gaan in het kader van dit brede project de uitdaging aan om jongeren dicht bij huis op een concrete manier te betrekken in dit verhaal. 

In een rondreizend food lab kunnen jongeren experimenteren met en proeven van innovatieve en gezonde producten op basis van zeewier, peulvruchten en Andes-gewassen. Inzichten uit onze opleidingen Voedings- en Dieetkunde en Marketing worden ingezet om het uiteindelijke doel te bereiken: een duurzame gedragswijziging van de consument van de toekomst.

Student Julien: "Er zijn al heel wat jongeren die nadenken over wat ze dagelijks op hun bord leggen. Maar ze zijn nog niet met genoeg. Met het food lab willen we duurzame en gezonde voedingsgewoontes mainstream maken bij de jeugd."

Sebastiaan Boussauw, projectcoördinator: "Jongeren zijn van nature 'changemakers'. Als we hen meekrijgen in dit verhaal, hebben we de toekomst mee."

mobiel_food_lab_-_studenten_en_leerligen_in_labo.jpg

Studenten Marketing van UCLL denken in een workshop met een bende tieners na over nieuwe recepten op basis van zeewier, peulvruchten en Andesgewassen.  

mobiel_food_lab_-_studenten_in_labo.jpg

Onze studenten Voedings- en Dieetkunde zetten de volgende stap met de ontwikkeling van een lekkere, gezonde en duurzame pesto op basis van zeewier. Het eindresultaat belandt in de loop van 2018 in de winkelrekken.

mobiel_food_lab_-_festival.jpg

Jonge festivalgangers proeven van het nieuwe product aan het mobiele food lab. De studenten Marketing gaan met hen in gesprek over duurzame voeding en verzamelen hun reacties voor marktonderzoek.

 


WELK VERSCHIL MAAKT UW STEUN?

De aankoop en ombouw van het mobiele food lab gebeurde met de inhoudelijke en logistieke steun van de projectpartners. Met de steun van de Moving Minds Foundation kan het lab vaker ingezet worden en zo aanzienlijk meer jongeren bereiken.

Concreet: met uw steun hebben onze docenten en studenten de middelen om met het food lab naar meer events te trekken waar ze de consument van de toekomst kunnen bereiken. Er wordt in eerste instantie gekeken naar events in de thuisregio's van UCLL, het Leuvense en Limburg. 

€1 investering = 1 extra jongere aanzetten tot kritisch nadenken over voedselconsumptie

 


STEUN DIT PROJECT

Wil je dit project graag steunen? Dat kan door 'project Mobiel food lab' te vermelden bij je overschrijving aan de Moving Minds Foundation. Meer details over hoe je een gift doet

Of wil je dit project steunen met andere dan geldelijke middelen? Meer dan een eenmalige gift? Neem dan contact op met de projectcoördinator binnen UCLL.

 


CONTACT

Sebastiaan Boussauw, projectcoördinator 'Gezocht: Voedsel voor de Toekomst' voor UCLL
sebastiaan.boussauw [at] ucll.be, 016 375 700

sboussauw.png


PARTNERS

mobiel_food_lab_-_logos_voedsel_voor_de_toekomst.png
Meer info


DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN VAN DE VN

e_sdg_logo_with_un_emblem_horizontal_rgb.png

Het project 'Het mobiele food lab' wil bijdragen tot het bereiken van de volgende Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties:

e_sdg_goals_icons-individual-rgb-02.png
Beëindig honger; bereik voedselzekerheid en verbeterde voeding; promoot duurzame landbouw.  

e_sdg_goals_icons-individual-rgb-12.png
Verzeker duurzame consumptie- en productiepatronen.