Overslaan en naar de inhoud gaan

Afstandsonderwijs

U bent hier

Waar je ook woont, hoe oud je ook bent of in welke fase van je leven je ook zit: als hogeschool geloven we sterk in flexibiliteit en keuzevrijheid voor onze studenten. Daarom investeren we samen met de vier andere hogescholen van de Associatie KU Leuven steeds meer in opleidingen in afstandsonderwijs. Dankzij afstandsonderwijs kan je je bijscholen of een andere richting uitgaan terwijl je studies, werk en sociaal leven combineert. Je vindt deze opleidingen onder de titel Afstandsonderwijs in samenwerking.

Met deze opleidingen studeer je waar en wanneer je maar wil en bepaal je zelf je studietempo. Er is ook altijd een campus in je buurt wanneer je fysiek aanwezig moet zijn voor een opleidingsonderdeel of examen. En je krijgt de vrijheid om zelf je examenmoment te kiezen.

Studeren op afstand wil evenwel niet zeggen dat je er alleen voor staat. We helpen je op weg met kwaliteitsvolle, online begeleiding door een team van medewerkers. Online staat ook niet automatisch voor onpersoonlijk, integendeel: ons team speelt zoveel mogelijk in op wat jij nodig hebt.

De studiebegeleiding, examens en eventuele praktijklessen organiseren we zoveel mogelijk op afstand. Uitzonderlijk moet een les of examen toch op de campus doorgaan, bijvoorbeeld omdat er speciale apparatuur nodig is. Maar dankzij het fijnmazige netwerk van de Associatie KU Leuven kan je altijd terecht in een campus dicht bij je woon- of werkplaats.

Kortom, kies je voor een van onze opleidingen Afstandsonderwijs in samenwerking, dan kies je voor:

  • maximale flexibiliteit: studeer & leg examens af in je eigen tempo;
  • maximale begeleiding: er staat altijd iemand voor je klaar;
  • maximale online lesvormen en altijd een campus in de buurt als je toch moet/wil langskomen.

Ontdek het volledige aanbod Afstandsonderwijs in samenwerking.

Overzicht opleidingen

Programmeren – Graduaat

ICT-ondersteuner - Micro Degree

  • ICT-coördinator
  • Onderwijstechnoloog

 

Accounting Administration - Graduaat, in samenwerking,  je schrijft je  juridisch in bij   Vives hogeschool.

Marketingmanagement - Micro Degree,  in samenwerking,  je schrijft je  juridisch in bij  Vives hogeschool.

Health Care Clinical Trial Assistent  - Micro Degree,  in samenwerking,  je schrijft je  juridisch in bij  Odisee hogeschool. 

Educatief graduaat Secundair Onderwijs,  in samenwerking,  je schrijft je  juridisch in bij  Odisee hogeschool. (start sept. 22)

Sportmanagement – Micro Degree,  in samenwerking,  je schrijft je  juridisch in bij  Thomas More  hogeschool.