Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

Werken en studeren: Bachelor Accountancy-Fiscaliteit

combineer werken en studeren op onze hogeschool ucll en behaal je bachelordiploma bedrijfsmanagement - afstudeerrichting accountancy-fiscaliteit.

Werk je en wil je graag tegelijk je professionele bachelor Accountancy-Fiscaliteit behalen? Dat kan! Je combineert werken en studeren moeiteloos via 'blended learning’. Dat is een mengvorm van afstandsonderwijs en contactmomenten in avondonderwijs.

’s Avonds krijg je les van ervaren docenten Accountancy en experten fiscaliteit op campus Proximus in Heverlee (Leuven) of onze campus Diepenbeek. Je verwerkt de leerstof verder zelfstandig en op jouw eigen ritme in afstandsonderwijs.

combinatie avondonderwijs en afstandsonderwijs bachelor accountancy-fiscaliteit: wat houdt dat precies in?

avondonderwijs

Je wil je job of de zorg voor je gezin zo vlot mogelijk met een studie combineren. In het werktraject Accountancy-fiscaliteit beperken we daarom het aantal verplichte contactmomenten tot een minimum. Je volgt slechts twee avonden per week les.

De avondlessen vinden plaats op dinsdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.30 uur op  de campus of online. Tijdens deze avonden nemen ervaren lectoren en experten accountancy en fiscaliteit je mee in hun vakgebied.

afstandsonderwijs

Je neemt de leerstof verder ook op jouw eigen tempo door en je werkt zelfstandig aan praktische opdrachten. Maar je staat er niet alleen voor. Je docent beantwoordt je vragen en geeft je feedback op je werk. Je wordt begeleid via de digitale leeromgeving en de meest recente en gebruiksvriendelijke tools. 

werken en studeren: studieprogramma bachelor accountancy-fiscaliteit

Het studieprogramma bachelor Accountancy-Fiscaliteit ‘werken en studeren’ biedt je een brede vorming in het ruime vakgebied van accountancy en fiscaliteit, de Belgische, regionale en lokale wetgeving en de fiscale structuren in het bijzonder. Samen met je docenten verwerk je de boekhouding van vennootschappen, stel je btw-aangiftes op, analyseer je  jaarrekeningen, stel je aangiftes personen- en vennootschapsbelasting op.  Je  gebruikt hiervoor  de nieuwste software en je gebruikt databanken. Je leert gericht te zoeken naar oplossingen voor een complex fiscaal of accounting probleem.  Je leert dit  communicatief om te zetten naar waardevol advies maar niet zonder eerst grondig en onderzoekend te werk te gaan.

Op het einde van de rit word je een professional met een uitgebreide praktijkkennis van fiscaliteit en accountancy. 

ontdek de studieprogramma’s van huidig academiejaar 2020-2021

Elke vooruitblik voor academiejaar 2021-2022 is onder voorbehoud van wijzigingen. Het programma bestaat uit drie jaren, maar je kunt je studie ook spreiden, zoals dat het best bij jouw situatie past. Vraag je studententrajectcoach om raad.

jobs in accountancy-fiscaliteit: een boeiend vooruitzicht

Met je diploma bachelor Accountancy-Fiscaliteit kan je kiezen uit een waaier van interessante jobs:

  • Een centrale figuur tussen overheid, bank en ondernemer 
  • Medewerker belastingdienst Vlaamse en federale overheid 
  • Auditor
  • consultant accountantskantoor
  • (Stagiair) gecertificeerd accountant
  • (Stagiair) gecertificeerd belastingadviseur 

leertraject ‘werken en studeren’ op jouw maat en tempo 

Werk het bachelorprogramma Accountancy-Fiscaliteit af in drie jaar of kies voor een aangepast, flexibel traject:

  • Haalde je al eerder credits voor opleidingsonderdelen uit het programma Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit of een ander programma in het hoger onderwijs? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. 
  • Heb je al werkervaring? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden vrijstellingen aanvragen. Informeer je over de procedure van Eerder Verworven Competenties. 
  • Heb je een graduaatsdiploma Accounting Administration op zak? Behaal dan je bachelor via het verkorte traject. Hogeschool UCLL stelt jouw persoonlijk programma samen op basis van je vrijstellingen en voortraject.

Wil je een aangepast traject? Of heb je moeite met studieplanning en twijfels over je studiemethode? Of gewoon nood aan een ondersteunend gesprek? Dan kan je terecht bij je studententrajectcoach. Die coacht je doorheen je opleiding en staat je bij met raad en daad.

 

Ilke Jaspers

"Studeren als avondstudent bij UCLL was voor mij zoals een tweede job. Het vroeg discipline, werkijver en een serieuze planning. Het belangrijkste voor mij was de goede planning, zowel voor mezelf als voor mijn gezin. Hierdoor kreeg ik ruimte om alles te combineren. Het heeft mij enorm verrijkt als persoon, zowel inhoudelijk als methodisch. Wat mij gesterkt heeft om het te blijven volhouden, waren de goede docenten die met passie ’s avonds voor een kleine groep hun best deden om alles kort en krachtig uit te leggen. De sterke band met de klasgenoten was ook belangrijk. We combineerden allemaal iets met het studeren: een voltijdse job, een gezin, sommigen kinderen, hobby’s. Het creëerde een unieke band, die we nu nog steeds hebben.."

Ilke Jaspers
Nu bankmedewerker
Werkt scriptie nog af

heb je nog vragen? mail ons:

Campus Proximus Heverlee

Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement – Afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit
Carline Vuylsteke
Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement – Afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit
carline.vuylsteke [at] ucll.be

Campus Diepenbeek

Lut Lenssen
lut.lenssen [at] ucll.be

bekijk nu de brochure ‘werken en studeren’ bedrijfsmanagement

instant pdf download

Deze download bevat alles wat je specifiek over het werktraject wil weten. Onderaan de "Meer Info"-pagina kan je ook de meer uitgebreide opleidingsbrochure aanvragen, die vooral de gegevens voor de gewone dagtrajecten van de opleiding Bedrijfsmanagement bevat.