Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten chemie slaan hun vleugels uit

 

Chemie is overal. Chemie blijft niet enkel beperkt tot Vlaanderen, het is wijdverspreid en alom tegenwoordig. Heel wat chemische onderzoeksprojecten vinden plaats binnen een internationale context. De competenties die je hebt opgedaan aan de UC Leuven-Limburg kun je perfect inzetten in een internationaal kader.

Om reeds vanaf je opleiding een aanzet te geven voor je internationale carrière voorziet de opleiding enkele mogelijkheden en investeren we ook voortdurend in een uitgebreid netwerk van bedrijven, stageplaatsen en projectwerking in en samen met buitenlandse partners. Zo zijn er uitwisselingsmogelijkheden met instellingen in Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Vietnam, … Zie jij een uitdaging ver weg van huis wel zitten? Informeer naar onze Erasmus-programma’s en hou je klaar voor een schitterende persoonlijke ervaring.

 

Candy deed een vrijwilligersstage bij SOS-Kinderdorpen in Tamale, in het noorden van Ghana. Tijdens haar stage gaf ze gedurende drie weken les aan leerlingen van het eerste leerjaar tot het zesde middelbaar. “Op voorhand had ik enkele leuke proefjes bedacht voor mijn lessen Chemie in Tamale.   Het gaf enorm veel voldoening om te zien hoe enthousiast en geïnteresseerd de jongeren reageerden op mijn lessen.

Een van  de dingen die me het meest is bijgebleven, is ongetwijfeld de levensstijl die de Ghanezen erop nahouden. Ze nemen er de tijd voor elkaar, er is minder stress en ze waarderen de kleine dingen in het leven. Ook mijn verblijf bij een gastgezin was een leuke en leerrijke ervaring. De eerste week moest ik me wassen met een emmer omdat er geen stromend water was en natuurlijk zijn bepaalde levensmiddelen, zoals vlees, bijzonder schaars.

Tijdens mijn stage in Ghana heb ik geleerd om op eigen benen te staan, te communiceren in een andere taal dan het Nederlands en om te gaan met culturele verschillen. Een ervaring die ik iedere student zeker aanraad!”

Candy Thevissen

Water 4 Ghana