Overslaan en naar de inhoud gaan

Graduaat (HBO5)

U bent hier

GRADUAAT (HBO5)

Na het secundair onderwijs zijn er tal van mogelijkheden om verder te studeren. In het hoger onderwijs heb je drie pistes. Academische bachelors vind je aan de universiteit. Op hogescholen vind je graduaten en professionele bachelors.

 

 

Graduaten in Welzijn: 

Graduaten in Management:

Graduaten in Technologie

Graduaten in de Lerarenopleiding

Graduaten Verpleegkunde

 

 
Profiel van de opleiding
 

Wanneer je afstudeert met je graduaatsdiploma kan je rechtstreeks op de arbeidsmarkt aan de slag gaan.

Je kan er ook voor kiezen om na het graduaat door te stromen naar een bacheloropleiding via een verkort traject. Omgekeerd kunnen bachelorstudenten die hun studie niet afmaken overstappen naar een graduaat. Je  bekomt eventueel vrijstellingen voor de reeds behaalde studiepunten. 

Kenmerkend voor graduaatsopleidingen is dat ze heel praktijkgericht zijn. Het programma bestaat meestal voor een groot deel uit werkplekleren en/of stage. Theorie wordt gekoppeld aan praktijk en aangebracht in functie van de kennis die je in je latere beroepsleven zal nodig hebben. Het diploma is ook een mooie springplank om door te groeien in het bedrijf of de organisatie waar je eventueel al werkt. De lesgevers staan met beide voeten in het werkveld wat de opleiding des te boeiender maakt. Evoluties missen binnen het werkveld waar je wil terechtkomen is op deze manier gewoon onmogelijk. De kleine klasgroepen garanderen een goede en intensieve begeleiding en een persoonlijke aanpak.

Historiek

De graduaatsopleidingen van UCLL zijn niet nieuw. Sinds juni 2014 werkt Hogeschool UC Leuven-Limburg samen met verschillende centra voor volwassenenonderwijs in Limburg en Leuven. Ze reikten samen de diploma’s HBO5 uit.  Vanaf september 2019 kantelen de  graduaten in de hogeschool in, met uitzondering van de graduaten Verpleegkunde. 

 

qrios-logo-liggend.png    mobyus.jpeg        ssh_vo.jpg