Overslaan en naar de inhoud gaan

Graduaten

U bent hier

graduaatopleidingen ucll


Een hoger onderwijsdiploma op 2 jaar tijd

Ken je onze graduaatopleidingen al? Een beetje korter, een beetje praktijkgerichter, een beetje meer jóúw ding? Wel dus! Een graduaat biedt studenten het beste van beide werelden: alle rechten, persoonlijke begeleiding én een diploma hoger onderwijs om mee uit te pakken bij toekomstige werkgevers. Maar dan op twee jaar tijd in plaats van de gebruikelijke drie. En toch ben je een echte hogeschoolstudent!

Meteen even voor de duidelijkheid: een graduaatopleiding is geen verkorte bachelor. Het is een volledig andere manier van les volgen. Hierbij ga je bij UCLL nog praktijkgerichter te werk dan bij een traditionele bacheloropleiding. “Werkplekleren”, vormt een belangrijke spil in deze opleidingen. Ah ja, je krijgt immers een opleiding waarin we je  klaarstomen voor een professionele toekomst waarin jouw talenten een glansrol vervullen. 

Alleen maar “praktijkgericht” is niet genoeg voor jou: de échte praktijk
beleven door middel van werkplekleren, da’s jouw powerfood!

een graduaatopleiding, iets voor jou? let’s check!

  • Je twijfelt of je klaar bent voor hoger onderwijs. #NoDoubt
  • Je wil je opleiding graag combineren met je huidige job, om jezelf om te scholen of je skills op de werkvloer te onderbouwen met een diploma.#SmartYou
  • Je hebt een gezin maar je wil toch nog voor dat arbeidsmarktgerichte diploma gaan. #NeverTooLate
  • Je hebt eerder al een professionele bachelor geprobeerd, maar het is net niet gelukt. #SecondChance
  • Je hebt een plan: eerst 2 jaar graduaat en daarna een vervolgtraject om je bachelor te halen #StepByStep 
  • Je hebt geen diploma secundair gehaald? Via het toelatingsonderzoek kan je misschien wel van start. 

Leren door te doen, iedere dag opnieuw en vooral 100% goesting in een toffe
studierichting die je op het lijf geschreven is.

vul aan: een graduaat is...

… korter en compacter dan een bacheloropleiding
… flexibel inpasbaar in jouw lifestyle
… powered by praktijk (1/3de van je opleiding)
… afgestemd op jouw professionele ambities

 

bonus voor doorzetters

Mocht je achteraf toch zoiets hebben van “Bwa, dat blokken is zo erg nog niet”, dan kan je op UCLL snel de sprong maken naar een bacheloropleiding. We geven je daarbij uiteraard de nodige begeleiding (en vrijstellingen!) zodat de overgang vlot verloopt. En wie weet ga je dan later zelfs wel voor een master. Het moet niet, maar het kan! 
 
stroomschema_met_zalm.png
 

praktijkleraar worden? ook dat kan nu op de hogeschool

Ook in het onderwijs spreken we sinds  september 2019 van graduaten: het educatieve graduaat. Dat betekent dat je een opleiding kan volgen tot praktijkleraar voor heel specifieke vakken zoals bakker, metser, kapper en nog een 30-tal andere beroepen. Opgelet: er is wel een verschil met de andere graduaten. Voor educatieve graduaten moet je minstens 3 jaar beroepservaring hebben, maar je kan de opleiding tot gegradueerde wel sneller afwerken (op 1,5 jaar tijd).
 

ucll: straffe opleidingen met een sterke reputatie

Nieuwe opleidingen? Ja, maar tegelijk wel vanuit een sterke basis. Alle opleidingen komen voort uit samenwerkingsverbanden van UCLL: Sociale School Heverlee (SSH), Mobyus, Qrios en voor de lerarenopleidingen het VTI in Leuven en LimLo in Limburg. Dus heb je van UCLL een diploma op zak? Dan zal de arbeidsmarkt je met open armen ontvangen.