Overslaan en naar de inhoud gaan

Een living campus is meer dan een plaats om te leren en te werken. Het is een eigentijdse, bruisende en stimulerende omgeving die voor iedereen toegankelijk is, waar iedereen zichzelf kan zijn, en waar verbondenheid en participatie centraal staan.

Campus Diepenbeek had nood aan vernieuwing en extra ruimte. Deze nood hebben we aangegrepen om het concept van de hele campus te herbekijken. Campus Diepenbeek voelt aan als een verzameling van eilandjes, er ontbrak een centraal deel. Zowel studenten als medewerkers gaven aan dat er nood was aan een ontmoetingsruimte.  

Dankzij het Masterplan 2020 Diepenbeek kwamen er nieuwe stille ruimtes, een nieuwe hedendaagse inrichting voor de restaurants en een nieuw aangelegd middenplein met tafels en stoelen. Ook de nieuwbouw zal bijdragen tot een living campus, met een uitgestrekte foyer en plaats voor projecten van de jonge ondernemers op onze campus. De verschillende ingangen van de campus werden bovendien verenigd door één centrale ingang. De verschillende mediatheken werden samengevoegd tot één leercentrum.