Overslaan en naar de inhoud gaan

De campus Diepenbeek had nood aan vernieuwing en extra ruimte. Deze nood hebben we aangegrepen om het concept van de hele campus te herbekijken. Campus Diepenbeek voelt aan als een verzameling van eilandjes, er ontbrak een centraal deel. Zowel studenten als medewerkers gaven aan dat er nood was aan een ontmoetingsruimte.”  

Het ontwerp van het Masterplan 2020 Diepenbeek draait rond vier centrale functies: ‘doceren’, ‘organiseren’, ‘communiceren’ en ‘ontmoeten’. Idee is om te groeien naar een zgn. ‘living campus’, een concept dat uit de VS kwam overwaaien. Studenten en medewerkers zullen hieraan bijdragen: in de foyer komt er ruimte voor projecten van de jonge ondernemers van StartMinds maar ook voor initiatieven zoals de pop-up stores.

schetsagora.jpgMomenteel heeft de campus verschillende ingangen. Er is het gebouw van de Managementopleidingen, ‘De Ark’ van de Lerarenopleiding, de opleiding Orthopedagogie en de Technologie-opleidingen in een apart gedeelte. Marc Vandewalle: “Het nieuwe plan maakt van dit alles één geheel, met een centrale ingang en foyer. De verschillende mediatheken voegen we samen tot één  leercentrum en er komen drie nieuwe aula’s waar alle opleidingen terecht kunnen.”