Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe bereik je campus Hertogstraat?

Met de fiets

De snelste manier om campus Hertogstraat te bereiken is met de fiets. De campus ligt op een berg, uiteraard. Dus dat is een gezonde fietstocht.

 Je kan een fiets huren bij VELO! Je betaalt dan  voor een tweedehands of nieuwe fiets voor het hele academiejaar een kleine huurprijs en een waarborg die je  bij inleveren terugkrijgt.  Herstellingen kunnen ook bij VELO.  Meer informatie vind je hieronder :

VELO

De herstelling kan trouwens in het station van Leuven. Je kan je fiets dus laten herstellen als je in de les zit.

Onze campus heeft een ondergrondse fietsenparking en een fietsherstelzuil waar je zelf gratis aan je fiets kan sleutelen of je banden oppompen.

MET HET OPENBAAR VERVOER

Kom je met de bus naar de campus? Voor Campus Hertogstraat neem je bus 4, 5 of 6 van De Lijn. Je stapt af aan de halte Kazerne (Heverlee), op de hoek van de Kerspelstraat en Hertogstraat. Nog een minuutje wandelen en je bent op de campus. Bus 2 (richting Campus Heverlee) rijdt naar het andere UCLL-gebouw aan de Naamsesteenweg (halte H. Hart Instituut Heverlee). Volg de pijlen naar Gebouw Hertogstraat (10 min. wandelen).

Kom je met de trein naar de campus dan heb je twee mogelijkheden. Je neemt de trein tot station Leuven en stapt dan over op de bus of fiets (kwartiertje). Of je neemt de trein tot station Heverlee en wandelt via de Naamsesteenweg en Hertogstraat verder naar de campus (kwartiertje).

Met de wagen

Kom je met de auto, motor of bromfiets naar de campus? Parkeren kan enkel op de parking van Campus Hertogstraat (ingang via Kerspelstraat). Er is geen parkeermogelijkheid in de omliggende straten en wijken (enkel toegankelijk voor bewoners). Wie les heeft in het gebouw Naamsesteenweg, parkeert zijn wagen aan Campus Hertogstraat en gaat te voet naar het lesgebouw.

Met een jaarabonnement van €50 kan je je auto een heel academiejaar lang parkeren op de parking van Campus Hertogstraat. Na je inschrijving, kan je via het intranet je jaarabonnement bestellen. De parking is de eerste weken van het academiejaar vrij toegankelijk.

Zoek zelf je ideale weg

Via Google Maps kan je zelf de ideale route uitstippelen om campus Hertogstraat te bereiken.