Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kun je Campus Proximus het makkelijkst bereiken?

De fiets is het snelste en gezondste vervoersmiddel om Campus Proximus te bereiken. De campus ligt op 4,7 km van het station van Leuven en op 5,7 km van de Oude Markt. Maar een kleine 20 minuten fietsen van centrum Leuven! Meer informatie over het bereiken van de campus met de fiets kun je terugvinden op de website van de stad Leuven (via de fietskaart).

Je kan voor amper € 25 een fiets huren om een heel jaar lang door Leuven te fietsen, plus een waarborg voor € 70. In de prijs zit een herstelabonnement: als je fiets stuk is, wordt hij gratis hersteld.

Een tweede optie is het openbaar vervoer. Er zijn vier buslijnen met een halte vlak bij de campus. Buslijn 630 brengt je op 12 minuten van het station naar de campus. Lijnen 4, 5 en 6 rijden door het centrum en hebben haltes aan onder meer het Rector De Somerplein en het station. Als je met de bus komt stap je af aan halte Partezis. Als je de bus naar het centrum of het station neemt stap je op aan de nieuwe halte UCLL in de Interleuvenlaan. Klik hier voor de dienstregeling van De Lijn en vind jouw ideale route voor bus én trein. Je betaalt €25 voor een buspas, waarmee je een heel jaar lang onbeperkt door de stad kan rijden.

Als je met de auto komt, vind je op de campus een ruime ondergrondse parking (gelijkvloers voor bezoekers, -1 en -2 voor personeel en betalende studenten).  Met een jaarabonnement van €50 kan je je auto een heel academiejaar lang parkeren in de ondergrondse parkeergarage van Campus Proximus. Let op: het researchpark in Haasrode is een knooppunt voor heel wat automobilisten, wat gepaard gaat met heel wat files.

Als je snel te weten wilt komen hoe jij het makkelijkst op Campus Proximus geraakt, kun je de M-App downloaden. Daarmee krijg je op maat en realtime het beste advies om de campussen in Leuven te bereiken. 

Download voor Android , Download voor Itunes

Er wordt sterk geïnvesteerd in een betere bereikbaarheid van Campus Proximus.

  • Het kruispunt Meerdaalboslaan - Geldenaaksebaan wordt na het bouwverlof heraangelegd. Fietsers krijgen prioriteit en de bussen zullen via een nieuwe weg de Interleuvenlaan inrijden. De haltes op de Geldenaaksebaan verdwijnen. Er komt een nieuwe halte voor onze campus in de Interleuvenlaan.

    Als de nieuwe bushalte in de Interleuvenlaan in gebruik is wordt de ingang van campus Proximus voor voetgangers en fietsers verlegd naar de huidige uitrit. Er komt een afgescheiden voet- en fietspad van de Interleuvenlaan naar de ingang van gebouw D. Aan gebouw C komt een nieuwe fietsenstalling. In de fietsenstalling onder gebouw D zijn er voorzieningen voor elektrische fietsen.

     

  • In 2017 krijgt de Duivelsweg een nieuw wegdek, de Duivelsweg is de veiligste fietsverbinding vanuit de stad.
  • In 2017 komt er een fietstunnel onder de Tiensesteenweg waardoor de fietsverbinding en aansluiting op de Duivelsweg van aan het station verbetert.
  • Vanaf september 2016 rijden er tijdens de spits extra bussen op lijn 630.

Een beknopt overzicht m.b.t. de mobiliteit vind je hier.