Overslaan en naar de inhoud gaan

KOM SLIM NAAR DE CAMPUS !

Wij motiveren onze studenten om slim naar de campus te komen d.m.v. het openbaar vervoer te gebruiken, te fietsen of te carpoolen. De parkeerplaatsen op de campussen zijn immers niet oneindig.

Studenten die gebruik maken van een openbaar vervoersabonnement van De Lijn en/of NMBS kunnen beloond worden met een gedeeltelijke terugbetaling. De aanvragen kunnen via het intranet ingediend worden van 1 maart t.e.m. 15 juni.

De meest ideale route naar je campus kan je makkelijk en snel plannen via onze campuspagina en met Google Maps.

 

Treinen en BUSsen

Maak jij regelmatig gebruik van het openbaar vervoer voor je verplaatsingen naar je kot, les en/of stageplaats? Dan is een abonnement vaak voordeliger. Pluis dus zeker even welke formule het best bij jou past. 
 • Je neemt regelmatig de bus voor verplaatsingen in Genk, Diepenbeek en Hasselt
  • Dan past een campuspas van De Lijn waarschijnlijk het best jou. Met dit abonnement reis je voor € 20 een heel academiejaar (15/09-14/09) tussen twee zones.
  • Er zijn twee versies beschikbaar: eentje voor verplaatsingen in en tussen Hasselt en Diepenbeek en eentje voor verplaatsingen in en tussen Genk en Diepenbeek
  • De campuspas(sen) kan je kopen bij je voor- of (her)inschrijving en wordt op je MOBIB-kaart geladen. Heb je nog geen MOBIB-kaart, dan wordt die ook besteld (€5). 
 • Reis je ook buiten Genk, Diepenbeek en Hasselt regelmatig met de bus?
  • Ben je jonger dan 25 jaar? Dan is een Buzzy Pazz iets voor jou. Hiermee reis je onbeperkt met bus en tram. Je kan kiezen tussen een abonnement voor 1, 3 of 12 maanden.
  • Ben je ouder dan 24? Kies dan voor een Omnipas
 • ​Je bent pendelstudent legt (bijna) dagelijks hetzelfde traject af met de trein?
 • ​Je bent kotstudent en legt enkele keren per week hetzelfde traject af?
Informeer je goed om te weten welke formule het best bij jou past. Dit kan bij een loket van De Lijn en/of de NMBS.
 
Alle hierboven vermelde abonnementen (m.u.v. de campuspassen) komen aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling.
 

FIETSEN

Bij VEDO kan je voor 25 per academiejaar een fiets huren, na betaling van €70 waarborg. 

Een jaarlijks (verplicht) onderhoud krijg je er gratis bovenop: smeren van fietsketting, remblokken vervangen, remkabel vervangen, verlichtingskabel vervangen, lampjes voor- achterlicht vervangen alsook velglint en het volledig nazicht van de fiets.

Na je inschrijving aan UCLL kan je online een fiets reserveren via CityBike en afhalen bij VEDO in Hasselt of Diepenbeek.

In het fietsatelier kan je aan studententarief zowel je gehuurde als je eigen fiets laten herstellen. 

Carpool

Wil jij graag al carpoolend naar de campus, als chauffeur of als passagier? Vraag de opties na bij jouw opleiding of stel je kandidaat via vervoer.limburg@ucll.be.